Δυναμικο «παρων» του Ερυθρου Σταυρου στις πλημμυρες που επληξαν τη Ροδοπη

Όπου χρειάστηκε οι Εθελοντές Διασώστες ήταν εκεί για να συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση της κατάστασης

Δίπλα στους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη, όπως άλλωστε επιμένουν να κάνουν από τη σύστασή τους,  βρέθηκαν οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής. Μάλιστα για άλλη μια φορά δεν «περιορίστηκαν» μόνο στα όρια της Ροδόπης, αλλά κλήθηκαν και συνέδραμαν επίσης στις προσπάθειες προστασίας και ανακούφισης πολιτών στον γειτονικό Έβρο από την τεταμένη κατάσταση που δημιούργησαν τα πλημμυρικά φαινόμενα. Σε ένα «μίνι» απολογισμό της εβδομάδας που πέρασε, οι Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καταγράφουν για τη δραστηριότητά τους:

 

Τρίτη 12 Ιαν 2021

Μετά από κλήση της Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής  και έγκριση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  ενεργοποιήθηκαν οι Εθελοντές Διασώστες για τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την ΠΕ Ροδόπης. Έτσι, λοιπόν, στις 11:00 Εθελοντές Διασώστες μετέβησαν με την Κινητή Μονάδα Πρώτων Βοηθειών στο Δήμο Μαρωνείας – Σαπών πραγματοποιώντας αντλήσεις υδάτων καθ’ υπόδειξη της ΠΥ Κομοτηνής, ενώ άλλη μια ομάδα Εθελοντών με όχημα 4χ4 που παραχώρησε ο Δήμος Κομοτηνής επιχειρούσε σε αντλήσεις στο χωριό Αρίσβη, αλλά και σε απεγκλωβισμό ηλικιωμένου. Μετά το πέρας των αντλήσεων και ώρα 19:30 η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κομοτηνής ζήτησε την δημιουργία καταλύματος για 8 άτομα. Άμεσα Εθελοντές μας μετέβησαν στο χωριό Μαυρομμάτι, όπου τοποθέτησαν 8 κρεβάτια, αλλά και κουβέρτες του ΠΤ Κομοτηνής.

 

Πέμπτη 14 Ιαν 2021

Μετά από εντολή του Προέδρου της Κεντρικής Διοίκησης Dr. Αντώνιου Αυγερινού στης 07:00 Εθελοντές Διασώστες του ΠΤ Κομοτηνής και του ΠΤ Ξάνθης μετέβησαν στη ΠΕ Έβρου και συγκεκριμένα στο χωριό Κορνοφωλιά για να συνδράμουν στο ΠΤ Διδυμότειχου στις αντλήσεις υδάτων, ενώ παράλληλα μετέβησαν και στο χωριό Μικρό Δέρειο, όπου παρέδωσαν σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή τρόφιμα και κουβέρτες. Παράλληλα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κομοτηνής ζήτησε την δημιουργία καταλύματος για 12 άτομα στο χωριό Νέο Σιδηροχώρι, όπου τοποθέτησαν 12 κρεβάτια, αλλά και κουβέρτες του ΠΤ Κομοτηνής.

 

Παρασκευή 15 Ιαν 2021

 

Συντονισμός Κινήσεων με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωαννη Γκαράνη

 

Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Ιαν 2021

Εθελοντές Διασώστες του ΠΤ Κομοτηνής μετέβησαν στο χωριό Μαυρομμάτι για την βοήθεια των κατοίκων να επαναφέρουν τα σπίτι τους στην αρχική κατάσταση προ της καταστροφής, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Κομοτηνής μετέφεραν και τις δυο ημέρες από 40 μερίδες φαγητό για την σίτιση των πληγέντων, ενδύματα, υποδήματα, 100 μάσκες μιας χρήσης και γάντια μιας χρήσης. 

Συνολικά επιχείρησαν όλες αυτές τις ημέρες 22 Εθελοντές Διασώστες με 2 οχήματα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν 10 αντλίες 21 κρεβάτια και μοιράστηκαν 110 κουβέρτες. Φυσικά, καταναλώθηκε και αρκετό αναλώσιμο υλικό Πρώτων Βοηθειών. 

 

Οι Σαμαρείτες του ΠΤ Κομοτηνής, ευχαριστούν  «την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, τους εμπλεκόμενους Δήμους, αλλά και όλες τις συνεργαζόμενες Υπηρεσίες για την αγαστή συνεργασία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.