Πολλοί παραθεριστές έσπευσαν να δώσουν αίμα

Δυναμικη αρχη για την Εθελοντικη Αιμοδοσια στο Φαναρι

Θεσμός ελπίζουν να γίνει η γιορτή της προσφοράς στο συνάνθρωπο οι διοργανωτές της

Δυναμικά ξεκίνησε ο θεσμός της αιμοδοσίας στο Φανάρι, οι διοργανωτές της οποίας ελπίζουν πως θα γίνει μόνιμος θεσμός, το απόγευμα της Δευτέρας 26 Ιουλίου.

Από νωρίς οι εθελοντές αιμοδότες προσήλθαν στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Φαναρίου, με πάνω από 20 να δίνουν αίμα στην δράση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η Αγάπη» και τον Αθλητικό Όμιλο Φαναρίου, με την στήριξη της τοπικής κοινότητας.

Οι διοργανωτές είναι αισιόδοξοι ότι η εθελοντική αιμοδοσία θα γίνει θεσμός στο Φανάρι

Την αιμοδοσία πραγματοποίησε κινητή μονάδα αιμοδοσία του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», με το κάλεσμα να απευθύνεται σε κατοίκους του Φαναρίου και των γύρω οικισμών, αλλά και σε παραθεριστές.

Ελπίδα των διοργανωτών είναι, σημείωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Πέτρος Καραβέτης, να μπορέσουν να καθιερώσουν την εθελοντική αυτή αιμοδοσία μια φορά το χρόνο, κάθε καλοκαίρι, ώστε να προσελκύουν τόσο τους κατοίκους του οικισμού, όσο και τους παραθεριστές, που θα δράττουν την ευκαιρία να δώσουν αίμα, σε μια εποχή που πάντα οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες.

Πολλοί παραθεριστές έσπευσαν να δώσουν αίμα

Για αυτό και η θετική ανταπόκριση του κοινού αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την συνέχεια, ενώ σχεδιάζουν στο μέλλον οι δράσεις να πάνε ένα βήμα παραπέρα, με ομιλίες και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις που θα ενισχύσουν την προβολή του εγχειρήματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ξάνθης κ. Γιάννης Παπαχρόνης, ο οποίος τόνισε πως είναι σημαντικό κινητές μονάδες, όπως αυτή του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», να επισκέπτονται οικισμούς και περιοχές όπου παραθερίζουν οι συμπολίτες μας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να προσφέρουν.

Οι διοργανωτές είναι αισιόδοξοι ότι η εθελοντική αιμοδοσία θα γίνει θεσμός στο Φανάρι

Άλλωστε οι ανάγκες δεν σταματούν ποτέ, και όσο κάποιος είναι υγιής, μπορεί να βοηθά όπως και όπου μπορεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.