Δυναμικη αντιδραση φοιτητων της Νομικης Κομοτηνης μεσω λογικων επιχειρηματων με αποδεκτη τον Δημητρη Παπαδημουλη

Συνεχίζεται ο αγώνας για να μην ιδρυθεί 4η Νομική Σχολή - Υπερασπιστής των δίκαιων αιτημάτων των φοιτητών παρουσιάστηκε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό τους

Ενώπιον μιας ομάδας φοιτητών της Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης βρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης κατά την παρουσία του στην Κομοτηνή. Οι φοιτητές παρέθεσαν μία σειρά επιχειρημάτων για τους λόγους που τους κάνουν να αντιτίθενται στην ίδρυση της 4ης Νομικής Σχολής, παίρνοντας μάλιστα τη διαβεβαίωση από τον κ. Παπαδημούλη πως αν χρειαστεί θα προβεί μαζί με τους παρευρισκομένους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΖΑ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την γνωστοποίηση των λογικών επιχειρημάτων που ακούστηκαν.
 
Οι παρευρισκόμενοι φοιτητές υπέβαλαν στον κ. Παπαδημούλη ερωτήματα σχετικά με την σκοπιμότητα ίδρυσης μίας 4ης Νομικής σε μία πόλη που απέχει 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα και για το αν επιθυμούν την ουσιαστική ανάπτυξη ενός Πανεπιστημίου με ιστορία ή την υποβάθμιση του, την ίδια στιγμή που και οι 3 υπάρχουσες Νομικές Σχολές της χώρας στερούνται βιβλίων και υποδομών.  Επιπλέον, οι φοιτητές εξέφρασαν την άποψη τους πως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, που σημειώνει μία σειρά επιτυχιών  εντός και εκτός συνόρων, αξίζει στήριξης και όχι υποβάθμισης, σεβόμενοι τον μισό αιώνας ιστορίας και διανόησης.
 
Ο κ. Παπαδημούλης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των φοιτητών πως πριν την ομιλία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. Εκεί,  παρουσιάστηκε σχεδόν η ίδια επιχειρηματολογία, που ακούστηκε και στην αίθουσα, με τον κ. Παπαδημούλη να παρουσιάζεται σύμφωνος. «Το ΔΠΘ χρειάζεται ενίσχυση και όχι υποβάθμιση γιατί κάνει καλή δουλειά και επίσης βρίσκεται σε ακριτική περιοχή». Μετά τη συνάντηση του Πρύτανη με τον Υπουργό Παιδείας θα δρομολογηθούν εξελίξεις με τον κ. Παπαδημούλη να δεσμεύεται στην ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου να επανεξεταστεί το θέμα της ίδρυσης της 4ης Νομικής, τονίζοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει ισχυρή πίεση και ανάλογη τεκμηρίωση για την ίδρυση της 4ης Νομικής.  Προκειμένου να μην παρεξηγηθεί, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε πως δεν συνηθίζει να υποκαθιστά τη δουλειά και την αρμοδιότητα άλλων, ωστόσο όπως υποστήριξε δεν θα διστάσει, αν θεωρεί κάτι λογικό και βάσιμο, να εκφράζει προσωπικά την άποψη του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.