Δρομολογειται η εκδοση οικοδομικης αδειας για το Νεο Νοσοκομειο Κομοτηνης

Εγκρίθηκαν και θα ενοποιηθούν στο σχεδιασμό 5,5 εκ. ευρώ υποδομών και εξοπλισμού

Την πρόοδο που έχει γίνει για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ το τελευταίο διάστημα, που περιλαμβάνει την έγκριση επιπλέον υποδομών και εξοπλισμού 5,5 εκ. ευρώ, αλλά και την πρόοδο που έχει γίνει για την δημιουργία των έργων για την σύνδεσή του με το οδικό και άλλα δίκτυα, αναφέρει το ίδρυμα στην τακτική ενημέρωση για την πρόοδο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Έτσι σε συνέχεια κύρωσης με νόμο της Επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τον Φεβρουάριο του 2020, και εν αναμονή της κύρωσης της τροποποίησης της Σύμβασης, με σημειακές αναθεωρήσεις για την ενσωμάτωση διευρυμένων κλινικών υπηρεσιών, το έργο βρίσκεται στο στάδιο εκπόνησης της νέας μελέτης εφαρμογής από το αρχιτεκτονικό γραφείο RPBW.

Ειδικότερα, κατόπιν της ολοκλήρωσης των διαβουλεύσεων του ΙΣΝ με την τοπική ιατρική κοινότητα για τη διερεύνηση του περαιτέρω εμπλουτισμού των ιατρικών υπηρεσιών του νέου νοσοκομείου, τον Δεκέμβριο του 2020 το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΝ ενέκρινε επιπρόσθετο κόστος σχεδιασμού, υποδομών και εξοπλισμού €5,5 εκατομμυρίων, για την προσθήκη συγκροτήματος Μαγνητικού Τομογράφου (MRI) 3 Tesla, τμήματος Απεικόνισης Μαστού, συγκροτήματος γ-Camera (Gamma Camera), δύο επιπρόσθετων Χειρουργικών Αιθουσών, χώρου θεραπευτικής άσκησης και αποκατάστασης, καθώς και για τη μελλοντική ανάπτυξη Καρδιαγγειακού Συγκροτήματος (Cath Lab).

Σε συνεργασία με την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια και την Ομάδα Μελέτης, οι εν λόγω επεκτάσεις εντάχθηκαν στο Κλινικό και Λειτουργικό Πρόγραμμα του Νοσοκομείου, η αναθεωρημένη έκδοση του οποίου και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας.

Συνεπακόλουθα, το ΙΣΝ και το Ελληνικό Δημόσιο προέβησαν στην τροποποίηση της αντίστοιχης Επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς, ώστε να ενταχθούν οι απαραίτητες προβλέψεις που προϋποθέτει το νέο εγκεκριμένο κλινικό πρόγραμμα. Η κύρωση της αναθεωρημένης Σύμβασης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο αναμένεται εντός του Μαΐου 2021.

Η έκδοση της οικοδομικής άδειας του Νοσοκομείου δρομολογείται, ενώ οι μελέτες των έργων υποδομής για τις οδικές συνδέσεις και τη σύνδεση των εγκαταστάσεων με τα δίκτυα κοινής ωφελείας, ευθύνης του Ελληνικού Δημοσίου, έχουν ολοκληρωθεί. Η δημοπράτησή τους από το Ελληνικό Δημόσιο επίκειται, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της 1ης Φάσης (εργοταξιακές συνδέσεις και βελτίωση προσωρινής πρόσβασης) έως τις 30 Νοεμβρίου του 2021.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα, το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ προβλέπεται να παραδοθεί στην Ελληνική Πολιτεία, και κατ’ επέκταση στους Έλληνες Πολίτες, το τρίτο τρίμηνο του 2025.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.