Δρομεας Θρακης: Με πεζοπορικη Διαδρομη στον Ισμαρο, ξεκινα το 2022

Δίνει ραντεβού στην Μαρώνεια την Κυριακή 16 Ιανουαρίου

Με μια νέα πεζοπορική διαδρομή θα ξεκινήσει τις δράσεις του για το νέο έτος ο Δρομέας Θράκης. Με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Μαρώνειας, οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν τον Ίσμαρο την Κυριακή 16/1. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 9πμ στην Μαρώνεια.

Οι πεζοπόροι ξεκινώντας θα περάσουν από το αρχοντικό Ταβανιωτη και θα ακολουθήσουν το μονοπάτι Ε6 (Ismaros trail). Στην αρχή της διαδρομής υπάρχει μικρή ανάβαση. Θα επισκεφθούν το Εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, με θέα όλο το θρακικό πέλαγος. Στην κορυφή θα συναντήσουν το σπήλαιο του Αγίου Σπυρίδωνα.

Είναι μια κυκλική ανοιχτή διαδρομή συνολικού μήκους 8 χλμ με ένα κομμάτι πευκοδάσους. Είναι διαδρομή για αρχαρίους, αλλά και για λίγο πιο προχωρημένους, διάρκειας έως 4 ώρες, μαζί με τις στάσεις ξεκούρασης. Μετά το τέλος της διαδρομής, θα ακολουθήσει προαιρετικά φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα της Μαρώνειας.

Η μετακίνηση θα γίνει μόνο με ΙΧ. Το ραντεβού για ομαδική μετακίνηση από την Αλεξ/πολη, θα είναι στις 8πμ στο στάδιο Φώτης Κοσμάς.

Δηλώσεις συμμετοχής

Το κόστος ορίζεται στα 6 ευρώ το άτομο, ζευγάρι ή γονέας με παιδί στα 10 ευρώ και δύο γονείς με παιδί 15 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην φόρμα: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBDD3o-nfTUXpiuPHW0so46sprhKXmkc9zg2_dukUzoHy4-w/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Τα χρήματα θα κατατίθενται στον λογαριασμό του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στην τράπεζα Πειραιώς: GR3101711830006183148954801. Εάν η κατάθεση γίνει από άλλη τράπεζα πρέπει να καταβληθεί και η αντίστοιχη προμήθεια.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας και δια ζώσης και στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς, καθημερινές 5-8μμ.

Αρχηγοί αποστολής: Κική Τσακαλδήμη-τηλ. 697 463 2222 και Δημήτρης Κωστόπουλος-τηλ.6937318054

Την πεζοπορία υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ)

Υγειονομικά πρωτόκολλα

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να παρουσιάσουν στον αρχηγό αποστολής, στο σημείο συνάντησης της πεζοπορίας, ένα από τα παρακάτω έγγραφα σύμφωνα με το Υγειονομικό πρωτόκολλο:

Πεζοπόροι (18 ετών και άνω) : PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (σε ισχύ).  Πεζοπόροι έως και 17 ετών: επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν την πεζοπορία (συστήνεται την ημέρα της πεζοπορίας). 

 Χρήση μάσκας μέχρι την εκκίνηση και ξανά μετά τον τερματισμό.  

Απαραίτητος εξοπλισμός

Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, ισοθερμικό t-shirt/μακρυμάνικο, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, fleece, ελαφρύ αντιανεμικό/ jacket, ζεστό καπέλο, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, γάντια για όσους έχουν ευαισθησία, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.