Δριμεια επιθεση ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ προς την ΑΝΟΚ

Την κατηγορούν για προσπάθεια δημιουργίας ενός αποστειρωμένου Πανεπιστημίου δίχως πολιτικές -κοινωνικές διεργασίες και προεκτάσεις

Δριμεία επίθεση προς την παράταξης της ΑΝΟΚ, ενόψει και των φοιτητικών εκλογών της 17ης Μαΐου, εξαπέλυσαν με κοινή ανακοίνωσή τους οι παρατάξεις ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΕΑΑΚ – ΑΡΑΣ ΑΡΕΝ, με την οποία την κατηγορούν για προσπάθεια υλοποίησης του οράματός τους για το πανεπιστήμιο ως ένα αποστειρωμένο μέρος δίχως πολιτικές -κοινωνικές διεργασίες και προεκτάσεις, χωρίς φοιτητικό συνδικαλισμό από τα κάτω με την συμμέτοχη όλων των μελών του συλλόγου αλλά με συνεννοήσεις κορυφής από τα στελέχη τους με τα όργανα της σχολής, με σκοπό κάρπωσης προσωπικών οφελών, δίχως πνοή και ζωντάνια, αλλά με άσπρους/γκρι νοσοκομειακούς τείχους.
 
Η κοινή ανακοίνωση έχει ως εξής:
 
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα πριν την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών η παράταξη της ΑΝΟΚ , πίστη στη γραμμή της περί εξευρωπαϊσμού του Πανεπιστημίου δηλώνει, προτείνει και απαιτεί μέσω επιστολών προς την κοσμητεία της σχολής:
1. την κατάργηση της οργανωμένης ύπαρξης με παρουσία στο εσωτερικό της σχολής παρατάξεων και σχημάτων
2. την απαγόρευση της αφισοκόλλησης
 
Ουσιαστικά τα αιτήματα αυτά οδηγούν στην φίμωση της πολίτικης έκφρασης των μελών του συλλόγου και την παύση του ελευθέρου φοιτητικού συνδικαλισμού. Δημοκρατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν από τους φοιτητικούς συλλόγους μέσα από αγώνες δεκαετιών και που μέχρι τώρα μόνο η Χούντα τόλμησε να τα καταργήσει και να τα περιστείλει.
 
Είναι ενδεικτικά του οράματος που έχουν για το πανεπιστήμιο ως ένα αποστειρωμένο μέρος δίχως πολιτικές -κοινωνικές διεργασίες και προεκτάσεις. Δίχως φοιτητικό συνδικαλισμό από τα κάτω με τη συμμέτοχη όλων των μελών του συλλόγου αλλά με συνεννοήσεις κορυφής από τα στελέχη τους με τα όργανα της σχολής, με σκοπό κάρπωσης προσωπικών οφελών. Δίχως πνοή και ζωντάνια, αλλά με άσπρους/γκρι νοσοκομειακούς τείχους.
 
Γιατί όμως τώρα τέτοια αιτήματα εκφράζονται με όλο και μεγαλύτερη ένταση; Κατά την προσφιλή της τακτική η παράταξη της ΑΝΟΚ μαζί με την ΔΑΠ αρέσκονται να επιδίδονται σε ένα πόλεμο εντυπώσεων, που δεν αφορά κανένα μέλος του συλλόγου. Αποφεύγουν να τοποθετηθούν άλλωστε στο ότι επανειλημμένα εδώ και μήνες αρνούνται και καταψηφίζουν τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης του συλλόγου, με γελοίες πανομοιότυπες δικαιολογίες (τελευταία φορά στο ΔΣ της προηγούμενης εβδομάδας ) την στιγμή που υπάρχει πληθώρα ζητημάτων πάνω στα όποια ο σύλλογος πρέπει να τοποθετηθεί, όπως: το θέμα της αύξησης των δωρεάν δρομολογίων, των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά που παραμένουν και της απουσίας του συλλόγου από τα όργανα διοίκησης.

Εμείς στα παραπάνω απαντάμε ότι φανταζόμαστε και επιθυμούμε το Πανεπιστήμιο να αποτελεί ζωντανό μαζικό κοινωνικό χώρο, γεμάτο πνοή, με χρώματα και συνθήματα στους τοίχους εντός του οποίου κάθε φοιτητής θα μπορεί και θα πρέπει να συζήτα πολιτικά για τα ζητήματα που τον αφορούν και πλήττουν τα δικαιώματα του. Έτσι τελικά από κοινού σύσσωμος ο Φ.Σ να κατορθώνει μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις να λαμβάνει άμεσα μαχητικές αποφάσεις που θα μπλοκάρουν τις εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις κόντρα σε λογικές ανάθεσης, εκπροσώπευσης και κόντρα στην αντίληψη “καθένας μόνος του μακριά απ’ το διπλανό του”!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.