Δρασεις υποστηριξης υπερ χρονιως πασχοντων και φροντιστων απο τη Διευθυνση Δημοσιας Υγειας της ΠΑΜΘ και την Higher Than Everest

Ενημέρωση την Πέμπτη, ήπια πεζοπορία την Κυριακή

Στο πλαίσιο των Δράσεων Υποστήριξης Χρονίως Πασχόντων και Φροντιστών (Καρκινοπαθείς κτλ.) της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Higher Than Everest προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους σε διττή δράση, την Πέμπτη 7/12 και την Κυριακή 10/12, στον 7o κύκλο του προγράμματος, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Οι διοργανωτές καλούν σε μήνυμά τους όλους τους συμπολίτες της ευρύτερης περιοχής, που έχουν βιώσει είτε προσωπικά είτε ως φροντιστές, αλλά ακόμη και ως συμπαραστάτες σε οικογενειακό ή φιλικό βιωματικό επίπεδο την εμπειρία κάποιας χρόνιας νόσου, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση ενημέρωσής και ευαισθητοποίησης (δράση Πέμπτης), αλλά και στην ήπιας & θεραπευτικής προσέγγισης πεζοπορία/υπαίθριες δραστηριότητες (δράση Κυριακής), που σκοπό έχουν την προαγωγή της ευζωίας ως μέσο πρόληψης και θεραπείας.

Άλλωστε όπως εξηγούν «η επαφή με την φύση αποτελεί πλέον διευρυμένο ιατρικό “εργαλείο” σωματικής και ψυχολογικής ανάτασης καθώς & συνεχούς υποστήριξης της ευζωίας, με εφαρμοσμένη πλέον στόχευση στην ιδιαίτερη ομάδα των ανθρώπων που βιώνουν μια στρεσογόνα κατάσταση λόγω της νόσησης τους από οποιαδήποτε μορφή χρόνιας νόσου».

Δράση Πέμπτης 7/12, Ώρα: 19:00 Τόπος Λέσχη Κομοτηναίων (2ος όροφος)

Ενημερωτική δράση ευαισθητοποίησης γύρω από τα οφέλη της επαφής με την φύση, την ένταξη στην καθημερινότητα της ήπιας έντασης σωματικής άσκησης, υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνήθειων, καθώς και την γενικότερη προαγωγή της ευζωίας.

Σε ένα πολύ ξεχωριστό απόγευμα & σε κλίμα διάδρασης & αλληλεπίδρασης, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση σχετικά με τη δράση αλλά και ομιλίες, με εισηγήτριες: Την Ουρανία Ματσούκα, Καθηγήτρια Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, την Αθανασία Αποστολίδου, Πτυχιούχο Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού και Εθελόντρια στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» σε προγράμματα άσκησης & υγείας και τη Ματίνα Αλιμούδη, Επαγγελματίας Άσκησης & Υγείας, με ειδικότητα στην προσαρμοσμένη σωματική άσκηση για καρκινοπαθείς.

Στον συντονισμό της συζήτησης η Κική Τσακαλδήμη, ορειβάτισσα – ομιλήτρια παρακίνησης, πρέσβειρα ιδεών για την Higher Than Everest. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η εισαγωγή στον τρόπο διαχείρισης των δυσάρεστων συναισθημάτων καθώς & μείωση του στρεσογόνου παράγοντα μέσα από μια νόρμα ζωής που έχει ως κεντρικό άξονα την επαφή με την φύση, την ήπια σωματική δραστηριότητα και την υιοθέτηση υγιεινότερων διατροφικών συνηθειών. Η σταδιακές μικρές αλλαγές είναι αυτές που μπορούν να επιφέρουν μεγάλα και ουσιαστικά αποτελέσματα, με απίστευτα ψυχοσωματικά αποτελέσματα στη ζωή μας.

Δράση Κυριακής 10/12, Ήπια Πεζοπορία στον Νέστο (Γαλάνη/Τοξότες)

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του να περπατήσουν και να αναζωογονηθούν, σε ένα από τα ομορφότερα και σημαντικότερα ως προς την βιοποικιλότητα μέρη της Ελλάδας, με τεράστια οικολογική σημασία. Το μονοπάτι ακολουθεί τον ποταμό Νέστο άλλοτε σχεδόν δίπλα στην όχθη του και άλλοτε από ψηλά δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να θαυμάσει από ψηλά τους μαιάνδρους που σχηματίζονται. Τα τεράστια βράχια δεξιά και αριστερά του ποταμού δημιουργούν ένα φυσικό ηχητικό φράγμα, δημιουργώντας ένα ονειρικό περιβάλλον.

Η παρουσία της Ματίνας Αλιμούδη, με την επιστημονικά καταρτισμένη γνώση ως προς την προσαρμοσμένη σωματική άσκηση για καρκινοπαθείς, της Κικής Τσακαλδήμη με την τεράστια εμπειρία στα βουνά και την μοναδική αλληλεπίδραση της με το φυσικό περιβάλλον και τους ανθρώπους, και της έτερης ομάδας υποστήριξης της Higher Than Everest, δημιουργούν τις προϋποθέσεις μόνο για μια ασφαλή και συναρπαστική δράση που μετουσιώνεται σε μοναδική εμπειρία ζωής για τους αμύητους.

Η πεζοπορία είναι κατάλληλη για αρχάριους και πλήρως προσαρμόσιμη στην αναμενόμενα ετερόκλητη δυναμική της ομάδας, ώστε να είναι ευχάριστη και εφικτή για κάθε ξεχωριστό άτομο.

Σημείο συνάντησης: ΚΤΕΛ Κομοτηνής

Ώρα συνάντησης: 10:30 πμ

Η μετακίνηση προς το σημείο έναρξης της πεζοπορίας θα γίνει με μισθωμένο λεωφορείο.

Info

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

Για την πεζοπορία η δήλωση συμμέτοχης είναι αναγκαία και γίνεται τηλεφωνώντας στο 6974632222 η στέλνοντας email στο: [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.