Δρασεις για την παγκοσμια ημερα κατα των ναρκωτικων

Χθες το πρωί ο Δημήτριος Κοτσάκης, Δήμαρχος Κομοτηνής, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών επισκέφθηκε μέλη του προγράμματος Συμβουλευτικής Κρατουμένων του ΚΕΘΕΑ στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής, ενώ στην πλατεία λειτούργησαν περίπτερα με ενημερωτικό υλικό και εκθέσεις ειδών κεραμικής των μελών του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και χειροποίητου κοσμήματος των μελών του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ.

Δημήτρης Κοτσάκης, «Πραγματικά η δουλειά των παιδιών είναι καταπληκτική

Σε δηλώσεις του προς τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο κ. Κοτσάκης ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τις φυλακές αλλά είναι η πρώτη του επίσκεψη για το πρόγραμμα συμβουλευτικής της «ΚΕΘΕΑ».

 

«Πραγματικά η δουλειά που γίνεται εδώ είναι καταπληκτική και συγχαίρω όλα τα παιδιά του «ΚΕΘΕΑ» και όλους αυτούς που εμπλέκονται σ’ αυτή τη διαδικασία. Κάναμε μια πολύ καλή κουβέντα με τους φυλακισμένους που παρακολουθούν το πρόγραμμα. Πραγματικά οι παρατηρήσεις τους για γενικότερα κοινωνικά προβλήματα ήταν πολύ εύστοχες, όπως και τα αιτήματα πού έχουνε σχέση με την ζωή στην φυλακή. Ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει σε αυτά τα αιτήματα με μία θεατρική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ή με κάποια άλλη μουσική εκδήλωση, για να τους δώσει και αυτούς μια δυνατότητα να δουν κάτι διαφορετικό. Ήδη τους βοηθάμε συνέχεια με παροχή βιβλίων από την δημοτική μας βιβλιοθήκη. Το πιο σπουδαίο αίτημά τους είναι ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας μέσα στις φυλακές, το οποίο το θεωρώ πολύ σημαντικό και τους υποσχέθηκα ότι θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ στα δικά μου πλαίσια και θα το περάσω σε όλους τους φορείς, ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα», ανέφερε ο κ. Κοτσάκης τονίζοντας ότι το δικαίωμα της μόρφωσης είναι αναφαίρετο δικαίωμα.

Ντέλλια Τζιογκίδου, «Η απεξάρτηση γίνεται πρώτα απ’ όλα σε ψυχολογικό επίπεδο»

Η Ντέλλια Τζιογκίδου, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Κέντρου Θράκης «ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ» αναφέρθηκε στην συνεργασία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών με τον Δήμο και με το Κέντρο Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών τον «ΟΡΦΕΑ» στην Κομοτηνή. «Μία απ’ αυτές τις εκδηλώσεις ήτανε μια πρόσκληση στον Δήμαρχο της Κομοτηνής να επισκεφτεί την ομάδα των μελών που έχουμε στη φυλακή της Κομοτηνής. Αυτή η επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ήταν πάρα πολύ παραγωγική και πετυχημένη. Τα μέλη μας ενθουσιάστηκαν με την προοπτική να έρθει ένας Δήμαρχος στην φυλακή και να τους συναντήσει. Ο κύριος Δήμαρχος ήταν πάρα πολύ φιλικός και νομίζω ότι η επίσκεψη αυτή θα αποδειχθεί παραγωγική. Το πρόγραμμα συμβουλευτικής του «ΚΕΕΘΑ», αφορά κρατούμενος και στο πλαίσιο αυτό με άλλους συναδέλφους, ερχόμαστε 4 φορές την εβδομάδα στη φυλακή της Κομοτηνής από τις 8:30 μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι και κάνουμε συμβουλευτική σε ανθρώπους, οι οποίοι ήτανε χρήστες ναρκωτικών, βρίσκονται στην φυλακή για παραβιάσεις νόμων που έχουνε σχέση με τη χρήση ναρκωτικών και οι οποίοι θέλουνε αυτή τη στιγμή, να σταματήσουνε τη χρήση. Βέβαια οργανικά έχουν σταματήσει την χρήση αλλά ξέρουμε ότι η χρήση και απεξάρτηση δεν γίνεται μόνο σε οργανικό επίπεδο αλλά πρώτα απ’ όλα σε ψυχολογικό, και αυτό είναι που προσφέρουμε εμείς. Οπότε εμείς τους παρέχουμε αυτές τις συμβουλευτικές συναντήσεις, οι οποίες γίνονται σε ομαδικό επίπεδο. Βέβαια μπορούν να γίνουν και ατομικές συναντήσεις όταν το κρίνουμε εμείς ή όταν το ζητήσουν τα μέλη μας με σκοπό αυτοί οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν ίσως κάποιους λόγος που τους οδήγησαν στην χρήση ναρκωτικών και σιγά -σιγά να μπούνε σε μία διαδικασία απόφασης, αν τους επιτρέπει η ποινή τους, βγαίνοντας από την φυλακή να συνεχίσουν τη θεραπεία σε κάποιο θεραπευτικό πρόγραμμα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.