Δρασεις για την Παγκοσμια Ημερα Αδεσποτων Ζωων απο τον Δημο Κομοτηνης

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Πλατεία Ειρήνης την Πέμπτη 4 Απριλίου

Ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με το Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής διοργανώνει στις 4 Απριλίου 2024, μια δράση για την προώθηση της κυνοφιλίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν. 4830/2021 «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς- Πρόγραμμα Άργος και λοιπές διατάξεις» (Α’ 169) και λαμβάνοντας υπόψη τη με αριθ. 15/7.3.2024 εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής καθιερώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η 4η Απριλίου ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας κάθε σχολικού έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Κομοτηνής σχεδιάζει την Πέμπτη 4 Απριλίου μια εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Πλατεία Ειρήνης από τις 10:00 έως τις 14:00. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα παρευρίσκεται ο πιστοποιημένος εκπαιδευτής σκύλων, Χαράλαμπος Κουκουζέλης και η βοηθός κτηνιάτρου και εκπρόσωπος του Δημοτικού Κυνοκομείου, Ευαγγελία Μουτουσίδου. Με αρωγό τον προσωπικό σκύλο του κ. Κουκουζέλη, φυλής Λαμπραντόρ, την ΛΕΞΙΣ, τα παιδιά που θα παρευρεθούν  στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλοεπιδράσουν με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, ούτως ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν τους διαφορετικούς ρόλους που μπορεί να έχει, όπως αυτός του ζώου συντροφιάς, του οδηγού, του διασώστη κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέχεια του πετυχημένου εκπαιδευτικού προγράμματος κυνοφιλίας, το οποίο μέχρι και σήμερα λαμβάνει χώρα σε διάφορα σχολεία του Δήμου μας, στην παραπάνω εκδήλωση θα παρουσιαστούν και οι ζωγραφιές των παιδιών που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ώστε να μπορούν όλοι να δουν μέσα από τα μάτια των παιδιών την αδέσποτη ζωή και την αγάπη των παιδιών για όλα ζώα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.