Δοξολογια και επιδειξη οπλικων συστηματων απο την 29η Ταξιαρχια Πεζικου «Πογραδετς»

Στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη του Πεζικού, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο

Τον προστάτη του Πεζικού Άγιο Γεώργιο τίμησε χθες Πέμπτη 23 Απριλίου η 29η Ταξιαρχία Πεζικού «Πόγραδετς» της Κομοτηνής, με την καθιερωμένη δοξολογία, που τέλεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, και επίδειξη οπλικών συστημάτων η οποία ακολούθησε, παρουσία πολιτών και εκπροσώπων της στρατιωτικής, θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας της περιοχής.
 
Πιο συγκεκριμένα το «παρών» στη μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθόδοξης εκκλησίας και του Στρατού Ξηράς, έδωσαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, ο εορτάζων αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιώργος Ζηλούδης, ο σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή καθώς επίσης και εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων της περιοχής μας.
 
Αμέσως μετά το τέλος της δοξολογίας που τέλεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής και Διευθυντής της ΧΧΙ Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος κατέθεσε στεφάνι ενώ ακολούθως ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος. 
 
Στην ημερήσια διαταγή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Βασίλειου Τελλίδη, που αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια της τελετής, έγινε εκτενής αναφορά στη ζωή και το βίο του Αγίου Γεωργίου, που τον κατέταξαν όπως ειπώθηκε «πρωτοπόρο μεταξύ των μαρτύρων της χριστιανοσύνης» καθώς επίσης και στην ανακήρυξή του ως προστάτη του Πεζικού.
 
«Πιστοί στις παραδόσεις εορτάζουμε και φέτος με λαμπρότητα τη μνήμη του Αγίου και ταυτόχρονα τιμούμε τους αθάνατους ήρωες και μάρτυρες της φυλής μας που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας μας» ανέφερε ο κ. Τελλίδης υπογραμμίζοντας σε άλλο σημείο της ομιλίας του πως  «ο στρατός ξηράς έχει την ικανότητα, τη θέληση και την αποφασιστικότητα να φανεί αντάξιος των έργων και των θυσιών των προγόνων μας και να προστατέψει αποτελεσματικά τα εθνικά δίκαια από κάθε επιβολή».
 
Αναφερόμενος στο παρόν ο Αρχηγός του ΓΕΣ, τόνισε πως «η χώρα μας διέρχεται μία σοβαρότατη οικονομική κρίση, η οποία πλήττει σοβαρά το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας», μία κρίση που, όπως υπογράμμισε, «δεν πρέπει να επηρεάσει την αμυντική και αποτρεπτική ικανότητα της χώρας», κάτι που αποτελεί «μία δύσκολη εξίσωση που πρέπει να επιλυθεί με τη βοήθεια όλων έτσι ώστε ο στρατός ξηράς να εξακολουθεί να συνιστά τον πλέον αξιόμαχο πυλώνα της αμυντικής ισχύος της πατρίδας μας και συμπαραστάτη των προσπαθειών του λαού μας, για να αντιμετωπίσει τη σημερινή δύσκολη κατάσταση».
«Ο στρατός μας είναι υπόθεση καθενός από εμάς ξεχωριστά και όλων μαζί» επεσήμανε και απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του, στρατιωτικούς, τους κάλεσε «να ανανεώσουμε το συμβόλαιο χρέους και τιμής που έχουμε αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό».

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων «Ας στήσουμε τα σύγχρονα τρόπαια για να μάθουν τα δικά μας παιδιά από εμάς»

«Το πρωί στον ενοριακό σταθμό του Αγίου Γεωργίου της πόλης αλλά και στις 17 ενορίες της Μητρόπολής μας που γιορτάζουν, προσφέραμε την αναίμακτη μυσταγωγία και παρακαλέσαμε τον Άγιο Γεώργιο να γίνει ο προστάτης όλων των ανθρώπων για την υγεία, την ευημερία και την πρόοδο πάντων» ανέφερε με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και συνέχισε «εδώ στο στρατόπεδο “Παράσχου” με τον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς, με τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους οπλίτες των δύο ταξιαρχιών μας προσφέραμε την δοξολογία προς τον Θεό, για να τιμήσουμε τον τροπαιοφόρο μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο».
 
«Τροπαιοφόρος ο Άγιος αλλά και τρόπαια έστησαν όλοι οι πρόγονοί μας, τόσο στον στρατό όσο και οι ήρωες των αγώνων τους γένους και της φυλής μας, που πάνω στην θυσία τους και μέσα από το παράδειγμά τους, καλούμαστε εμείς να αγωνιστούμε» συνέχισε ο σεβασμιώτατος τονίζοντας πως «οι μέρες είναι δύσκολες και η πατρίδα μας διέρχεται δυσκολίες, και εμείς μέσα από την ενότητά μας, μέσα από την αγάπη για τον τόπο και την πατρίδα μας, με βάση την πίστη μας προς τον Θεό και τα ιδανικά του γένους και της φυλής μας, καλούμαστε να προχωρήσουμε».
 
Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ευχήθηκε σε όλους «Χρόνια Πολλά» επισημαίνοντας πως «και εμείς μπορούμε, αρκεί να το θέλουμε, ας στήσουμε τα σύγχρονα τρόπαια για να μάθουν τα δικά μας παιδιά από εμάς και να συνεχίσει η ένδοξη ελληνική παράδοση πάνω στο θεμέλιο του Χριστού, της Πίστεως της Αγίας και της αγάπης μας για την πατρίδα».
 
Ως είθισται στο πλαίσιο του εορτασμού, το στρατόπεδο «Παράσχου» ήταν ανοιχτό για το ευρύ κοινό, με αποτέλεσμα αρκετοί συμπολίτες μας να αδράξουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα αυτοκινούμενα πυροβόλα, τα στρατιωτικά οχήματα αλλά και τον στρατιωτικό εξοπλισμό της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.