Δοθηκε λυση, εως την δικαστικη αποφαση, για την ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ

«Σολομώντεια λύση» για να συνεχιστεί η διαχείριση των προγραμμάτων εντός ΑΜΘ χωρίς διακοπή

Συναντήσεις με Γεωργιάδη και ΕΦΕΠΑΕ είχαν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ΑΜΘ στην Αθήνα

Με τη δημιουργία Παραρτήματος της ΕΦΕΠΑΕ στην ΑΜΘ, που θα διαχειριστεί όλα τα προγράμματα που διαχειρίζονταν μέχρι τώρα η ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ, φαίνεται πως «ξεπερνούν» το σκόπελο που είχε δημιουργηθεί στη λειτουργία της εταιρείας.

Αυτό προέκυψε από τη ξεχωριστές συναντήσεις που είχε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης στην Αθήνα που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης 11 Μαΐου, με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χρήστο Μέτιο και ακολούθως με τους πέντε Προέδρους των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ.κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, Αντώνη Γραβάνη, Νίκο Αγγελίδη, Στέλιο Μωραΐτη και Μάρκο Δέμπα παρουσία επίσης και του Προέδρου του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» (ΕΦΕΠΑΕ) κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επίλυση των θεμάτων που ανέκυψαν από τη δυσλειτουργία της αστικής εταιρείας ΔΕΣΜ-ΟΣ ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αποφασίστηκε η άμεση δημιουργία παραρτήματος του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» (ΕΦΕΠΑΕ) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και η μεταφορά σ’ αυτό όλων των προγραμμάτων που μέχρι πρότινος διαχειριζόταν η αστική εταιρεία ΔΕΣΜ-ΟΣ.

Χρήστος Μέτιος: «Οριστικό τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση που οδηγήθηκε η ΔΕΣΜΟΣ λόγω των επιλογών συγκεκριμένων προσώπων»

Στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του  για τη λύση που επέλεξε να δώσει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο θέμα της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ μέσω της ΕΦΕΠΑΕ, μέχρι η δικαστική υπόθεση να τελεσιδικήσει.

«Μπαίνει έτσι οριστικό τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ λόγω των επιλογών συγκεκριμένων προσώπων» ανέφερε ο ίδιος δηλώνοντας την βεβαιότητά του πως «τα χρήματα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, που διαθέτει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το ΕΣΠΑ για να ενισχύσει τους αυτοαπασχολούμενους και τους επιχειρηματίες που επλήγησαν από την πανδημία, θα φτάσουν το συντομότερο δυνατό στους δικαιούχους που τα έχουν τόσο ανάγκη».

Πρόεδροι Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ: «Διασφαλίζονται πλήρως  τα συμφέροντα της τοπικής επιχειρηματικότητας»

Από την πλευρά τους οι πρόεδροι των επιμελητηρίων της ΑΜΘ, επεσήμαναν πως η εξέλιξη αυτή διασφαλίζει πλήρως τα συμφέροντα της τοπικής επιχειρηματικότητας, αφού η αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων θα πραγματοποιείται από τον νέο φορέα εντός της Περιφέρειάς μας και δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα τρέχοντα προγράμματα.

Οι ίδιοι σπεύδουν να ευχαριστήσουν θερμά τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη «για το ενδιαφέρον που επέδειξε και την καθοριστική συμβολή του στην επίλυση ενός σημαντικού ζητήματος για το μέλλον της επιχειρηματικότητας στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, μετά από τις πολύμηνες προσπάθειες που κατέβαλαν για την αποκατάσταση της λειτουργίας στην αστική εταιρεία ΔΕΣΜ-ΟΣ και την προάσπιση των συμφερόντων των επιχειρήσεων της περιοχής μας».

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη και Μαρλαφέκα

Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε με την διοίκηση του ΕΦΕΠΑΕ και βρήκαμε άμεση λύση έτσι ώστε να εξασφαλιστεί πως τα χρήματα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και θα απορροφηθούν και θα ξεκινήσει άμεσα η εκταμίευσή τους».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, κ. Πλάτων Μαρλαφέκας τόνισε:

«Ως διοίκηση του ΕΦΕΠΑΕ προχωράμε στην άμεση έναρξη λειτουργίας παραρτήματος στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη έτσι ώστε να διαχειριστούμε το τρέχον ΕΣΠΑ  προκειμένου το πρόβλημα που υπάρχει με την ΔΕΣΜ-ΟΣ (Διαχειριστική Έργων Στήριξης μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Οικονομική-Συμβουλευτική) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης να μην έχει αντίκτυπο στην αγορά και τους δικαιούχους κι έτσι να πάρουν τα χρήματά τους και να ενταχθούν στα επόμενα προγράμματα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.