«Δωστε φωνη στο οραμα σας»: Ο Δημος Κομοτηνης κινητοποιει φορεις, σχολεια, συλλογους, οργανωσεις και ατυπες ομαδες

Δράσεις και εκδηλώσεις με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων

Στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024, και στη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας από 12 έως 19 Απριλίου, ο Δήμος Κομοτηνής, το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής, φορείς, σχολεία, σύλλογοι, οργανώσεις και άτυπες ομάδες διοργανώνουν δράσεις και  εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, την ενεργή συμμετοχή των νέων και την αλληλεπίδραση τους με την τοπική κοινωνία.

Το πρόγραμμα των δράσεων αναλυτικά περιλαμβάνει:

  • Την Παρασκευή 12 Απριλίου 16:00, οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Κομοτηνής θα συμμετέχουν στο εργαστήρι που διοργανώνει το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής και η οργάνωση νέων System & G με τίτλο “Μαθαίνοντας για τις Ευρωεκλογές 2024 και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω της Εικονικής Πραγματικότητας” στο Digital Youth Center. (workshop με τα VR glasses)
  • Το Σάββατο 13 Απριλίου στις 19:00 το exagono Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Κομοτηνής, ο Σύνδεσμος Βετεράνων και Ερασιτεχνών Καλαθοσφαίρισης Κομοτηνής και ο σύλλογος ΑΜΕΑ “αξίΖΩ” και η οργάνωση νέων system & g διοργανώνουν δράση με τίτλο  “Αθλητισμός για όλους – Γκρεμίζοντας Στερεότυπα”. Ανάπτυξη δεξιοτήτων και στάσεων μέσω του αθληματος της καλαθοσφαίρισης , εθελοντές και άτομα με αναπηρία αλληλεπιδρούν, γνωρίζονται και αθλούνται στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής.
  • Το  Σάββατο 13 Απριλίου τριήμερο αφιέρωμα στην τέχνη και τον πολιτισμό,  από τους καλλιτεχνικούς συλλόγους “Sabor Latino”, “Alma Libre” ,“Σύλλογος Καλλιτεχνών “Αθηνίων”  και το exagono Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού του Δήμου Κομοτηνής στη Λέσχη Κομοτηναίων, ξεκινώντας με την Χορωδιακή δραστηριότητα “Θρακικού Ωδείου” και μετά τις 22.00, στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο Latin και Tango Party.
  • Κυριακή 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η Εθνική δράση “Let’s Do it Greece”, “Καθαρίζουμε, ομορφαίνουμε και προστατεύουμε το δάσος μας” με στόχο τον καθαρισμό μονοπατιών του Άλσους Νυμφαίας ενόψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου , συντονιζόμαστε την ίδια μέρα και αναλαμβάνουμε κοινή δράση , φορείς , σύλλογοι και οργανώσεις και ενημερωνόμαστε απο τον προϊστάμενο της Δ/νσης Πολιτικής προστασίας της ΠΑΜΘ Κώστα Χουβαρδά για δράσεις πρόληψης των δασικών πυρκαγιών στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας. Σημείο συνάντησης στο σπαθι στις 11:00.

     Την δράση αυτή υλοποιούν ο Δήμος Κομοτηνής – Διεύθυνση Περιβάλλοντος, το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής, οι Rodopi Runners, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων,  η System and G, η Κοινότητα Νέων και οι “Save your Hood” και οι εθελοντές από το πρόγραμμα European Solidarity Corps.

  • Δευτέρα 15 Απριλίου το 3ήμερο αφιέρωμα στην τέχνη και τον πολιτισμό , συνεχιζεται  απο τις 10:00 στη Λέσχη Κομοτηναίων με ανοιχτή και προσβάσιμη έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας στο κοινό, χορευτικές δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και απαγγελία ποίησης ανεξάρτητων ποιητών-καλλιτεχνών.
  • Τρίτη 16 Απριλίου στις 09:00 θα πραγματοποιηθεί η “Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου” στηνΑίθουσα Δημοτικού Συμβουλιου Κομοτηνής την οποία διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Κομοτηνής, το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono, σε συνεργασία με  τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και τη συμμετοχή μαθητών του  1ου ΓΕΛ του 3ου  Πειραματικού ΓΕΛ, του Μειονοτικού Γυμνάσιο -Λύκειο Κομοτηνής και του Ιεροσπουδαστήριου Κομοτηνής.
  • Πέμπτη 18 Απριλίου ξεκινάει το project με τίτλο “24/7 4 seasons” οι νέοι παίρνουν τον φακό τους αποθανατίζουν και προβάλλουν σε διάφορες στιγμές την πόλη μας για 24 ώρες 7 ημέρες και για τις 4 εποχές ξεκινώντας από την άνοιξη. Συμμετέχουν: Ομάδα “Τέχνης, Πολιτισμού και Αθλητισμού” του exagono,  Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής, οργάνωση νέων System & G, ESC,  Κοινότητα Νέων, Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής.
  • Παρασκευή 19 Απριλίου 12.00-15.00 Και αυτή τη φορά #ΨΗΦΙΖΩ: Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024” Το Europe Direct ΑΜΘ στο πλαίσιο της περιφερειακής του καμπάνιας “Και αυτη τη φορά #ΨΗΦΙΖΩ” διοργανώνει ενημερωτική δράση στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.
  • 17:30-19:00: Το Europe Direct ΑΜΘ, στο πλαίσιο της περιφερειακής καμπάνιας “Και αυτή τη φορά #ΨΗΦΙΖΩ”, διοργανώνει ενημερωτική δράση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής. Η δράση εστιάζει στα ευρωπαϊκά προγράμματα (Erasmus+, Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης) και δίκτυα (Eurodesk) που αφορούν τον τομέα της νεολαίας με στόχο την ενημέρωση των νέων για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής μαζί με το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Κομοτηνής, σε μία κοινή συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής στις 20:00, παρουσιάζουν έργα ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.