Δωροεπιταγες στα πρωτακια του μοιρασε ο Συλλογος Πολυτεκνων Ν. Ροδοπης

28 παιδιά πολύτεκνων, λιγότερα από την προηγούμενη χρονιά, θα κάνουν τα πρώτα βήματά τους στο σχολείο

Δωροεπιταγές σε μαθητές, παιδιά των μελών του, που ξεκινούν πρώτη τάξη δημοτικού σχολείου φέτος μοίρασε ο Σύλλογος  Πολυτέκνων  Ν. Ροδόπης σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγ. Γεωργίου.
 
Αποφάσισαν να δώσουν αυτές τις δωροεπιταγές, ένα ξεκίνημα για τα μικρά παιδιά της πρώτης δημοτικού, όπως κάνουν εδώ και αρκετά χρόνια, σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελική Τσουκάτου, και φέτος τους βοήθησαν διάφορες επιχειρήσεις και καταστήματα για τις δωροεπιταγές για να βοηθήσουν για τα πρώτα έξοδα, μιας και η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει ιδιαίτερα τους πολύτεκνους, που γενικότερα βαίνουν μειούμενοι.
 
Φέτος έδωσαν τις δωροεπιταγές σε 28 παιδάκια, δυστυχώς λιγότερα από πέρυσι, όμως ελπίζουν πως τα επόμενα χρόνια θα δουν περισσότερα παιδιά και περισσότερους πολύτεκνους.


 
Η κ. Τσουκάτου εξέφρασε την ελπίδα πως θα αλλάξουν τα πράγματα λιγάκι, και θα αποκατασταθούν τα επόμενα χρόνια διάφορα προνόμια, τα οποία καταργήθηκαν τα χρόνια της κρίσης.
 
Ανάμεσα σε αυτά που καταργήθηκαν ήταν το πολυτεκνικό επίδομα, δεν υπάρχει η μοριοδότηση σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ και θέσεις πολύτεκνων, οι ελαφρύνσεις των ΔΕΚΟ αφορούν πλέον μόνο το κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ έχει καταργηθεί και η σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, που όπως τόνισε δεν ήταν μεγάλη, αλλά αποτελούσε μια επιβράβευση  για τη γυναίκα που κατάφερε και βράβευσε τόσα παιδιά.
 
Σημαντικό είναι, τόνισε, να υπάρχουν βοήθειες και στηρίξεις από την πολιτεία προς τους πολύτεκνους, όχι για μια στιγμή, αλλά σταθερά.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.