Δωρο που σωζει ζωες απο τον Αναπτυξιακο Οργανισμο «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ»

Παραχώρησε προς χρήση έναν φορητό απινιδωτή για τις σχολικές κοινότητες του Δήμου Κομοτηνής

Την Δευτέρα, 04/09/2023, παραχωρήθηκε προς χρήση, από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης – «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» Α.Ε στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής, ένας φορητός απινιδωτής, ο οποίος παραδόθηκε  από τον Πρόεδρο της Κ.ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε. κ. Αθανάσιο Λάπατα στον Διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής κ. Πουρνάρα Ιωάννη.

To συγκεκριμένο σχολείο επιλέχθηκε καθώς είναι ένα εκ των σχολείων του Δήμου Κομοτηνής με τους περισσότερους μαθητές και γειτνιάζει με το 10ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής και το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.Επιπλέον το 10ο Δημοτικό Σχολείο είναι στελεχωμένο με Νοσηλευτή αλλά και Γυμναστή, ο οποίος διαθέτει πιστοποίηση για χρήση απινιδωτή.

Ο απινιδωτής  θα είναι προσβάσιμος για την κάλυψη όλων των έκτακτων αναγκών τόσο για το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, που εργάζεται  στις σχολικές κοινότητες, όσο και για οποιαδήποτε άλλη έκτακτη περίσταση χρειαστεί, με στόχο να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των πολιτών στην καθημερινή τους ζωή.

Πρόκειται για έναν απινιδωτή με προδιαγραφές κατάλληλες για χρήση σε σχολικό περιβάλλον. Η χρήση του είναι εύκολη ακόμη και για μη εκπαιδευμένο, η συσκευή είναι φορητή, ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού, παρέχει εκτενείς και απλές φωνητικές οδηγίες χρήσης και διαθέτει ηλεκτρόδια – διαφορετικά για παιδιά κάτω των 10 ετών και διαφορετικά για μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες.

Τον απινιδωτή προμηθεύθηκε η Κ.ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε. στο πλαίσιο του έργου «INTERSYC II – Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II» του προγράμματος “Interreg V-A Greece-Bulgaria” 2014-2020 στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος με επικεφαλής εταίρο  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και από την Βουλγαρία  το Foundation “Center Nadja” και το Regional Department of Education – Blagoevgrad. Το έργο ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2017 και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2023.

Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη Εταιρία Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ, κ. Αθανάσιος Λάπατας τόνισε: «Μία από τις σημαντικότερες δράσεις που υλοποίησε η Κ.ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε. στο πλαίσιο του έργου, την περίοδο του COVID, ήταν τα εκπαιδευτικά διαδικτυακά σεμινάρια στους τομείς της διάσωσης και των πρώτων βοηθειών σε περίπου 100 εκπαιδευτικούς βρεφονηπιοκόμους και εκπαιδευτικούς της Α’βάθμιας και της Β’βάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Ροδόπης. H συμμετοχή ήταν θερμή και τα σεμινάρια χαρακτηρίστηκαν από τους εκπαιδευτικούς ως εξαιρετικά χρήσιμα ενώ τονίστηκε η σπουδαιότητα ύπαρξης του κατάλληλου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού έκτακτης ανάγκης στα σχολεία για την παροχή πρώτων βοηθειών. Προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε έστω και σε ελάχιστο βαθμό τις ανάγκες των σχολικών κοινοτήτων προμηθευθήκαμε έναν απινιδωτή και τον παραχωρήσαμε προς χρήση, στα σχολεία του Δήμου Κομοτηνής, ελπίζοντας να μην χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί αλλά ευχόμενοι σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη να σώσει ζωές.

Κατά τη νέα Προγραμματική περίοδο η Κ.ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε. μαζί με το Χαμόγελου του Παιδιού και τους εταίρους από την Βουλγαρία σχεδιάζουν να υποβάλλουν, προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία, νέα πρόταση, με σκοπό την προμήθεια απινιδωτών και την τοποθέτηση τους στα σχολεία της περιοχής αλλά και την δια ζώσης εκπαίδευση και πιστοποίηση των εκπαιδευτικών στις πρώτες βοήθειες.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.