Δωρεαν rapid tests για ολον τον πληθυσμο απο τελη Μαρτιου

Οι ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

Την δωρεάν παροχή rapid tests, ένα ανά βδομάδα, σε όλον τον πληθυσμό της χώρας, από τα τέλη του Μαρτίου, μέσω φαρμακείων, ανακοίνωσε σήμερα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωση την ενιαία απαγόρευση κυκλοφορίας για όλη την χώρα από τις 21:00, καθώς και την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των επιχειρήσεων περιποίησης άκρων επίσης σε όλη την χώρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων, χωρίς χρήση οχήματος, με την χρήση του κωδικού μετακίνησης 6, καθώς και την λειτουργία δημοσίων πάρκων, επίσης με την χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων, χωρίς χρήση οχήματος.

Επίσης αποφασίστηκε να επιτραπεί η ερασιτεχνική αλιεία μόνο για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους οικισμούς. Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης την έγκριση της τέλεσης λειτουργιών στον καθεδρικό ναό εκάστου δήμου με αναλογία ενός πιστού ανά 25 τ.μ. και με μέγιστο αριθμό τους 20 πιστούς. Ανακοινώθηκε επίσης το υποχρεωτικό τεστ κορωνοϊού σε ιερείς και ψάλτες με ευθύνη της οικείας Ιεράς Μητρόπολης για τις ακόλουθες τρεις θρησκευτικές εορτές, την Κυριακή της Ορθοδοξίας(21 Μαρτίου), τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (25 Μαρτίου) και τους Β’ Χαιρετισμούς της Θεοτόκου( 26 Μαρτίου).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.