Δωρεαν ψυχο-εκπαιδευτικα σεμιναρια στην Κομοτηνη απο την Ενωση «Μαζι για το Παιδι»

Στο 8ο και 10ο Δημοτικό σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

Η επιστημονική ομάδα της γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» υλοποίησε με επιτυχία 4 ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια σε 66 γονείς κατοίκους της Κομοτηνής με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση τους για θέματα που αντιμετωπίζουν στο οικογενειακό πλαίσιο, καθώς και την ενδυνάμωση του γονικού τους ρόλου.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο 8ο και 10ο Δημοτικό σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής και είχαν ως θέμα την «Επικοινωνία στην οικογένεια» & το «Διάβασμα και ρόλος/ εμπλοκή των γονέων».

Η δράση υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Trafigura Maritime Ventures & του Trafigura Foundation.

Λίγα λόγια για τη Γραμμή 115 25 και το Συμβουλευτικό Κέντρο της Ένωσης  «Μαζί για το Παιδί»

Η Συμβουλευτική Γραμμή 115 25 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» βρίσκεται από το 2009  δίπλα σε γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους. Παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη και δέχεται επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες.

Το όραμα πίσω από τη λειτουργία της Γραμμής είναι η ψυχολογική στήριξη και η ενδυνάμωση γονέων, εκπαιδευτικών και εφήβων σχετικά με προβληματισμούς και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και η ενίσχυση των ευρύτερων οικογενειακών και υποστηρικτικών πλαισίων των παιδιών και των εφήβων.

Η Γραμμή 115 25 είναι στελεχωμένη από έμπειρη επιστημονική ομάδα και εκπαιδευμένους εθελοντές με συνεχή κλινική εποπτεία.

Τηρείται το απόρρητο και όλες οι κλήσεις είναι εμπιστευτικές και δεν ηχογραφούνται.

Πέρα από τις τηλεφωνικές συνεδρίες, η Γραμμή 115 25 συμπληρώνεται από το Συμβουλευτικό Κέντρο, όπου προσφέρονται διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία:

  • Ολοκληρωμένος κύκλος συμβουλευτικών συνεδριών
  • Ομάδες στήριξης γονέων
  • Ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια συγκεκριμένης θεματολογίας σε γονείς/ εκπαιδευτικούς /εφήβους

Το σύνολο των υπηρεσιών της Συμβουλευτικής Γραμμής και του Συμβουλευτικού Κέντρου πλαισιώνουν ολοκληρωμένα, σε επίπεδο πρόληψης και πρώιμης παρέμβασης, την κάθε οικογένεια.

Τα ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια και οι ομάδες γονέων προσφέρονται δια ζώσης ή διαδικτυακά σε πανελλαδικό επίπεδο.

Όλες οι ανωτέρω υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν πανελλαδικά.

Οι κλήσεις στη Γραμμή 11525 είναι ατελείς για όλους τους παρόχους κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Ωράριο λειτουργίας και επικοινωνία

Η πανελλαδική «Γραμμή 115 25» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» λειτουργεί, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00. Στεγάζεται  στην Αγίου Θωμά 14 στους Αμπελοκήπους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 11525

email: [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.