Δωρεαν μετρησεις ζαχαρου στην Κεντρικη Πλατεια της Κομοτηνης

Ο Σύλλογος Διαβητικών και άλλων παθήσεων «Γλυκός Κόσμος» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διαβήτη της 14ης Νοεμβρίου, πραγματοποίησε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής δωρεάν μετρήσεις ζαχάρου για όσους το επιθυμούσαν. Οι μετρήσεις έγιναν από νοσηλεύτριες, με την παρουσία γιατρών από τις 9π.μ μέχρι τις 2μ.μ.

 

Από τις 9 το πρωί τα μέλη του συλλόγου είχαν «οπλιστεί» με ζεστά ρούχα, χαμόγελα και όλο το ενημερωτικό υλικό που αφορά στον διαβήτη. Εκεί βρέθηκαν και οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής καθώς και οι αδελφές του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Σταυρού, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν εθελοντικά στο κάλεσμα του Συλλόγου για να κάνουν τις μετρήσεις ζαχάρου. Εντυπωσιακή ήταν και η προσέλευση του κόσμου, που σταματούσε για να κάνει τη μέτρηση και να ενημερωθεί τόσο από γιατρούς και νοσοκόμες αλλά και από το πλούσιο ενημερωτικό υλικό που διέθετε ο Σύλλογος Διαβητικών και άλλων παθήσεων «Γλυκός Κόσμος».

 

Τα μέλη του συλλόγου έδειξαν μεγάλη προθυμία στην ενημέρωση των διερχόμενων από την πλατεία της πόλης μιας και ο σακχαρώδης διαβήτης έχει μια χρόνια πορεία που μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από σοβαρές επιπλοκές όπως καρδιαγγειακή νόσο, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κ.α. Αλλά σίγουρα η χαμογελαστή αντιμετώπιση, η ενημέρωση και η πρόληψη μπορούν να κάνουν τον κόσμο πιο γλυκό!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.