Δωρεαν μαθηματα προετοιμασιας απο το παραρτημα Ροδοπης της Ελληνικης Μαθηματικης Εταιριας

Για τους διαγωνισμούς «Θαλής» και «Καραθεοδωρή»

Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Ροδόπης αποφάσισε χθες μετά από συνέλευσή της την έναρξη των μαθημάτων προετοιμασίας των διαγωνισμών «Θαλής» και «Καραθεοδωρή».
 
Να θυμίσουμε ότι ο πανελλήνιος Μαθηματικός διαγωνισμός «Θαλής» διενεργείται ετησίως από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με τη στήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των τοπικών παραρτημάτων της Εταιρείας. Απευθύνεται στους μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων Γυμνασίων και όλων των τάξεων των Λυκείων της χώρας. Τα θέματα του διαγωνισμού είναι διαφορετικά για κάθε τάξη. Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η διάδοση και καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθηση τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών.
 
O τοπικός Μαθηματικός διαγωνισμός «Καραθεοδωρή» διενεργείται ετησίως από το παράρτημα Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν.Ροδόπης. Απευθύνεται στους μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου των Γυμνασίων Ν. Ροδόπης. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η διάδοση και καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η παρότρυνση των μαθητών για συμμετοχή στον πανελλήνιο διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» τα επόμενα χρόνια.
 
Το παράρτημα της ΕΜΕ Ν.Ροδόπης διοργανώνει μαθήματα προετοιμασίας των μαθητών για τη συμμετοχή τους στους παραπάνω διαγωνισμούς. Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και κάθε Σάββατο στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής (Τέρμα 14ης Μαΐου) θα πραγματοποιούνται μαθήματα για όλους τους μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίων και Λυκείων Ν. Ροδόπης. Τα μαθήματα θα παρέχονται αφιλοκερδώς από εθελοντές μαθηματικούς, μέλη του παραρτήματος. Σκοπός των μαθημάτων είναι η καλύτερη προετοιμασία των μαθητών για τα θέματα των διαγωνισμών «Θαλής» και «Καραθεοδωρή».
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
• Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016:
Εγγραφές μαθητών 10:00 π.μ – 12:00 μ.μ.
• Από Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 έως Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016:
Α’, Β’ και Γ’ τάξη Γυμνασίου 10:00 π.μ. – 11:30 π.μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.