Δωρεαν εξετασεις για παιδια στην Κομοτηνη

Εξετάσεις από οδοντίατρο, οφθαλμίατρο και ΩΡΛ θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μουσικής

Να επισκεφθούν το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μουσικής, την Παρασκευή 24 και 31 Μαΐου 2019 και ώρες 10:00 π.μ. με 14:00 μ.μ., για δωρεάν εξέταση των παιδιών τους από οδοντίατρο, οφθαλμίατρο και ωτορινολαρυγγολόγο καλούν γονείς με παιδιά οι εταίροι του προγράμματος INTERSYC II
 
Οι εξετάσεις θα γίνουν στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της δράσης προληπτικής ιατρικήςτου έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) – INTERSYC II», μέσα από το οποίο σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία των Δήμων Κομοτηνής, Ιάσμου και Μαρωνείας- Σαπών εξετάστηκαν πάνω από 3.000 παιδιά.
 
Οι προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα αυτόνομα τμήματα του Πολυϊατρείου «Ιπποκράτης», ενώ τα παιδιά θα εξετάζονται μετά την υπογραφή του δελτίου συγκατάθεσης γονέα.
 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως επικεφαλής εταίρος, σε συνεργασία με τους εταίρους του έργου Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Κ. Καραθεοδωρή του Δήμου Κομοτηνής, το Foundation “Center Nadja”- Sandanski Branch–Βουλγαρία και το Regional Department of Education – Blagoevgrad–Βουλγαρία υλοποιούν το έργο με τίτλο «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) – INTERSYC II» στο πλαίσιο του προγράμματος “Interreg V-A Greece-Bulgaria” 2014-2020.
 
Το έργο αναπτύσσεται μέσω δύο βασικών αξόνων παρέμβασης. Ο πρώτος άξονας στοχεύει σε δράσεις για την προστασία παιδιών σε κίνδυνο και την προώθηση, κατάρτιση και επίδειξη των εργαλείων της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, του Amber Alert Hellas και του European ChildAlertAutomatedSystem (ECAAS). Ο δεύτερος άξονας παρέμβασης στοχεύει στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας για τα παιδιά, μέσω της δράσης της προληπτικής ιατρικής στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, αλλά και μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων στον τομέα διάσωσης και πρώτων βοηθειών στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Πρώτων Βοηθειών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.