Δωρεαν διαμονη – Σιτιση για ολους

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης προς ένδειξη συμπαράστασης στους 100 συμφοιτητές τους που μέχρι πρότινος, ενώ δικαιούνταν δωρεάν σίτιση και στέγαση, λόγω της οικονομικής αδυναμίας του Δημοκρίτειου, έμειναν στον δρόμο.
Τα μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) συγκεντρώθηκαν έξω από την πρυτανεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου χθες το πρωί, με κύριο αίτημά τους την δωρεάν σίτιση καθώς όπως αναφέρουν, οι περικοπές που αποφάσισε η κυβέρνηση στην παιδεία οδηγεί τους φοιτητές σε απόγνωση. Συγκεκριμένα στην Κομοτηνή στις εστίες της πανεπιστημιούπολης από τα 700 διαθέσιμα κρεβάτια, χρησιμοποιούνται μόνο τα 450, ενώ δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση για τις εστίες «Νικολαϊδη», με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν δεκάδες οικότροφοι, αν θα πάρουν δωμάτιο η όχι.

Τίθεται Υγειονομικό Ζήτημα

Όπως καταγγέλλει ο Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος εκπρόσωπος του ΜΑΣ και οικότροφος στο Δημοκρίτειο, «ακόμα και για εμάς τους ίδιους που μένουμε στις εστίες τα πράγματα είναι τραγικά. Το νερό δεν είναι πόσιμο, ενώ εμείς οι ίδιοι οι φοιτητές με δικά μας έξοδα αναλαμβάνουμε τα έξοδα συντήρησης των δωματίων. Πρόσφατο παράδειγμα συμφοιτήτρια μας που μολύνθηκε με κολπίτιδα κάνοντας μπάνιο, καθώς το σύστημα ύδρευσης της εστίας είναι κακό -συντηρημένο».
Στην συνέχεια τα μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών κατέθεσαν τα αιτήματά τους στην πρυτανεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, ενώ κάλεσαν όλους του φοιτητές στο σημερινό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής στις 18:00 το απόγευμα.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απαιτεί

• Άμεση και επαρκής χρηματοδότηση για το Δημοκρίτειο.
• Καμία υποχώρηση για κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων.
• Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης –μεταφοράς 600 ευρώ για όσους δεν μπορούν να απορροφηθούν στις εστίες, με βάση το οικογενειακό επίδομα που δεν θα ξεπερνά τις 40.000 ευρώ ετησίως.
• Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης σε σίτιση- Εστίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.