Δωρεα τηλεορασεων στο 4ο Γυμνασιο Κομοτηνης απο το Συλλογο Γονεων και Κηδεμονων

Μαριάννα Σάρτη Διευθύντρια 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής «Είναι πολύ σημαντικό να έχει κάποιος καθηγητής τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο, και να εμπλουτίσει το μάθημά του πέρα από την κλασική διάλεξη»

Τέσσερις τηλεοράσεις και δύο σετ ηχείων δώρισε στο 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, βοηθώντας στον εξοπλισμό των τάξεων του σχολείου με εποπτικά μέσα.

Τη δωρεά παρέδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ. Βασίλης Χαλατζίδης στην διευθύντρια κ. Μαριάννα Σάρτη, που τον ευχαρίστησε για αυτά τα μέσα, τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά για τις καινοτόμες διδασκαλίες που ζητά το Υπουργείο Παιδείας.

«Είναι πολύ σημαντικό να έχει κάποιος καθηγητής τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο, και να εμπλουτίσει το μάθημά του πέρα από την κλασική διάλεξη» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Σάρτη.

Οι εξοπλισμοί αυτοί βέβαια, θα έπρεπε να υπάρχουν ήδη στα σχολεία, και όχι να επαφίονται στην γενναιοδωρία του εκάστοτε Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, μιας και τα μέλη του είναι και αυτοί φορολογούμενοι, και δεν ανήκουν όλοι σε προνομιούχα κοινωνικά στρώματα.

«Θα έπρεπε το κράτος να έχει φροντίσει τα σχολεία να είναι κατάλληλα εξοπλισμένα, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες» σημείωσε, ώστε το Ελληνικό Σχολείο να συμβαδίσει με τα σχολεία του εξωτερικό με τα οποία επιμένουν να το συγκρίνουν, όσο αφορά τα αποτελέσματα.

Μόνο αν το σχολείο έχει τα κατάλληλα εργαλεία, που έχει το καθήκον να παρέχει το κράτος, θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, σύμφωνα με την κ. Σάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος έχει κάνει μια τέτοια δωρεά στο σχολείο, έχοντας πέρυσι αγοράσει 2 προτζέκτορες για την χρήση του σχολείου, που προστέθηκαν σε προτζέκτορες που είχε προμηθευτεί το σχολείο μέσω προγραμμάτων.

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κάνουμε το σχολείο μας περισσότερο αποτελεσματικό όσο αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά δυστυχώς παλεύουμε μόνοι μας», σημείωσε, για να συμπληρώσει σκωπτικά, πως αντί για το δίλημμα τι θέλουμε, φρεγάτες ή σχολεία, «ο πρωθυπουργός μας είπε και φρεγάτες και σχολεία, αλλά προς το παρόν μόνο φρεγάτες βλέπουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.