Δωρεα απο τον ΟΠΑΠ και τον Θ. Παντουλη προς τον Συλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ»

Για τις ανάγκες του παραολυμπιακού κέντρου που λειτουργεί ήδη στο Υπαίθριο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής

Είδη εκτάκτου ανάγκης αλλά και αθλητικό εξοπλισμό παρέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, 12 Ιανουαρίου, στον Σύλλογο Αναπήρων Ατόμων με Κινητικό Περιορισμό και Φίλων ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» ο πράκτορας και συνεργάτης του ΟΠΑΠ κ. Θανάσης Παντούλης.

Πρόκειται για μια χορηγία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί για καλό σκοπό» που «τρέχει» ο ΟΠΑΠ με στόχο ένας από τους πράκτορές του, κατά τόπους, να συνεργάζεται με έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την βελτίωση των συνθηκών ζωής μιας τοπικής κοινωνίας.

Στην περίπτωση της Κομοτηνής όπως εξήγησε ο κ.Παντούλης επιλέχθηκε ο Σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ» ο οποίος έχει προσφάτως αναλάβει και τη διαχείριση και λειτουργία του Υπαίθριου Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής όπου ήδη ξεκίνησε η δημιουργία ενός παραολυμπιακού πάρκου.

Η δωρεά αυτή πραγματοποιήθηκε όπως εξήγησε ο κ. Παντούλης κατόπιν δικής του πρότασης προς τον ΟΠΑΠ και κατόπιν συνεννόησης με τον Σύλλογο ΠΕΡΠΑΤΩ σε σχέση με τις ανάγκες, υπογραμμίζοντας πως το εν λόγω πρόγραμμα «αποτελεί έναν ακόμα τρόπο με τον οποίο ο ΟΠΑΠ αφενός δείχνει σεβασμό στους συνεργάτες του και αφετέρου πραγματικό ενδιαφέρον για τις τοπικές κοινωνίες».

Κάλεσμα προς την μαθητιώσα νεολαία της περιοχής να επισκεφθούν το χώρο

Ο εξοπλισμός που παραδόθηκε στα χέρια του Συλλόγου όπως εξήγησε ο πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Ταξιλδάρης έρχεται να συμπληρώσει το υλικό που ήδη διαθέτει ο Σύλλογος και μέχρι την λειτουργία των γηπέδων χρησιμοποιούσε σε σχετικές δράσεις σε σχολεία της περιοχής, στο πλαίσιο των παραολυμπιακών ημερών.

«Πλέον καλούμε τα σχολεία να έρθουν στον χώρο μας» υπογράμμισε ο ίδιος χαρακτηριστικά εξηγώντας πως στον παραχωρηθέντα χώρο από τον Δήμο Κομοτηνής στον Σύλλογο υλοποιούνται ήδη προγράμματα παραολυμπιακής εκπαίδευσης στην μαθητιώσα νεολαία της περιοχής.

Ήδη στο πλαίσιο επισκέψεών τους σχολεία της περιοχής, συνδυάζουν την ημερήσια εκδρομή τους στον χώρο με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του παραολυμπιακού αυτού κέντρου, εκφράζοντας την πεποίθηση πως για την επίτευξη του στόχου της ολοκλήρωσης του, με προσωπικό που θα απασχολείται αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, υπολείπεται περίπου ένας χρόνος.

Τόσο ο κ.Παντούλης όσο και ο κ.Ταξιλδάρης ευχαρίστησαν τον ΟΠΑΠ για την ανταπόκρισή του στο αίτημα που κατέθεσαν, με τον πρόεδρο του Συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ να εύχεται «να έχουμε και ανάλογες χορηγίες και στήριξη από πλευράς του ΟΠΑΠ και στο μέλλον προκειμένου να υλοποιήσουμε στο έπακρο την ιδέα μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.