Δωρεα απηνιδωτη απο την Περιφερεια ΑΜΘ στο Πανθρακικο Σταδιο

Μιχάλης Πολυτσάκης, Πρόεδρος Πανθρακικού Σταδίου «Το Πανθρακικό Στάδιο μεταξύ των λίγων εθνικών αθλητικών κέντρων στη χώρα που διαθέτουν τέτοιου είδους εξοπλισμό»

Πολύτιμο εργαλείο για τον εξοπλισμό του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής, τον πλέον πολυσύχναστο αθλητικό χώρο της πόλης, αποτελεί ο αυτόματος απηνιδωτής, δωρεά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ.Γιώργου Παυλίδη, καθώς μέσα σε ένα μήνα από την υποβολή αιτήματος εκ μέρους της Διοίκησης, προχώρησε η προμήθεια του μηχανήματος , κόστους 3.000 ευρώ.
 
Ο Πρόεδρος του Σταδίου κ. Μιχάλης Πολυτσάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά και την παραλαβή του απηνιδωτή την Δευτέρα, εξαίροντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη για την ασφάλεια των αθλούμενων και του κοινού που επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Κομοτηνής. Έκανε λόγο για την απόκτηση ενός «εξαιρετικά πολύτιμου εργαλείου που σώζει ζωές» σημειώνοντας ότι το Πανθρακικό Στάδιο συγκαταλέγεται μεταξύ των λίγων εθνικών αθλητικών κέντρων στη χώρα που διαθέτουν ανάλογο εξοπλισμό.
 
Για τη λειτουργία του απηνιδωτή θα επιστρατευτούν εθελοντές που θα πιστοποιηθούν από εξειδικευμένη εταιρεία- Μέχρι τώρα υπάρχουν δύο ήδη πιστοποιημένοι
 
Όπως πρόσθεσε, για τη λειτουργία του απηνιδωτή, θα επιστρατευτούν εθελοντές χρήστες που θα πιστοποιηθούν από εξειδικευμένη εταιρεία, δεδομένου ότι το Πανθρακικό δεν διαθέτει μόνιμο προσωπικό. Για την εκπαίδευση και πιστοποίηση των χρηστών προγραμματίζεται ειδικό σεμινάριο, στο οποίο θα μετέχουν οι περισσότεροι προπονητές αθλητικών συλλόγων που αθλούνται στις εγκαταστάσεις του σταδίου, σύσσωμη η διοίκηση και οι εθελοντές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Σκόπιμη κρίνεται η κάλυψη, κατά τις ώρες που οι εγκαταστάσεις λειτουργούν στη διάρκεια της ημέρας.
 
Προς στιγμήν, πάντως το Πανθρακικό Στάδιο διαθέτει 2 πιστοποιημένους χρήστες απηνιδωτή, πρόκειται για τον Αντιπρόεδρο της Διοίκησης κ.Μιχάλη Ράντο και το μέλος του συμβουλίου κ. Αιμιλία Κουρτούμα.
 
Ο κ. Πολυτσάκης σημείωσε εξάλλου τις μεγάλες ανάγκες του Πανθρακικού Σταδίου, μιλώντας την ίδια ώρα για τα «άδεια ταμεία» στο Κέντρο, έπειτα κι από τη διάθεση των ταμειακών υπολοίπων στην Τράπεζα της Ελλάδας. «Είχαμε κρατήσει ένα μικρό διαθέσιμο για τις τρέχουσες ανάγκες του μήνα , προχωρήσαμε σε απαραίτητες εργασίες κι έχουμε εκπληρώσει τις οικονομικές μας υποχρεώσεις. Αυτή τη στιγμή όμως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε τίποτα άλλο» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ενώ υποστηρίζει πως έως την ώρα της απαραίτητης χρηματοδότησης του Οργανισμού, η λειτουργία του σταδίου πιθανότατα θα βασιστεί αποκλειστικά στους εθελοντές που προσφέρθηκαν να εργαστούν για τον ίδιο σκοπό. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.