Δωρεα αναπνευστηρων και θερμοκοιτιδων στο νοσοκομειο Αλεξανδρουπολης

Από την ένωση σωματείων «Μαζί για το παιδί»

Με δύο ακόμη σύγχρονους αναπνευστήρες και δύο θερμοκοιτίδες εντατικής νοσηλείας νεογνών τελευταίας τεχνολογίας ενίσχυσε η ένωση σωματείων «Μαζί για το παιδί» τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
 
Η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του ΠΓΝΑ είναι το μοναδικό τριτοβάθμιο Κέντρο αναφοράς για νεογνά στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Καλύπτει αποτελεσματικά και πλήρως όλα τα προβλήματα  υγείας των νεογνών και ιδιαίτερα των προώρων με διάρκεια κύησης 23-37 εβδομάδων.
 
Στα πλαίσια αυτά η ενίσχυση  του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Μονάδας επηρεάζει καθοριστικά την επιβίωση και ποιότητα ζωής των προώρων και προβληματικών νεογνών που νοσηλεύονται.
 
«Τα 3 τελευταία χρόνια κατορθώσαμε να ενισχύσουμε το προσωπικό της Μονάδας με 3 προσλήψεις μονίμων γιατρών ΕΣΥ και να ανανεώσουμε μέρος του εξοπλισμού της, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την πλήρη αντικατάσταση του παλιού εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ. Αφήνουμε σταδιακά πίσω μας τα δύσκολα μνημονιακά χρόνια, που το ηρωικό λιγοστό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος έδινε τη μάχη της επιβίωσης των νεογνών της περιφέρειάς μας με γερασμένο εξοπλισμό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δωρητές και ένα μεγάλο μπράβο στο προσωπικό του τμήματος» δήλωσε ο Δημήτριος Αδαμίδης, διοικητής ΠΓΝ Έβρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.