«Δωρα ζωης» μοιραζει η 21χρονη Εμμανουελα

Σε 40χρονη μητέρα θα χτυπά η καρδιά της νεαρής φοιτήτριας, ενώ το ήπαρ της θα λάβει ένας άνδρας

Ζωή σε συμπολίτες μας χαρίζει η 21χρονη Εμμανουέλα, η οποία κατέληξε μετά τον θανάσιμο τραυματισμό της από το αυτοκίνητο με οδηγό 26χρονο Αλβανό, που την παρέσυρε στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μια 40χρονη γυναίκα, μητέρα ενός παιδιού, η οποία ζούσε με μηχάνημα υποστήριξης, λαμβάνει την καρδιά της 21χρονης σε μεταμόσχευση στο «Ωνάσειο», ενώ το ήπαρ της κοπέλας θα λάβει άνδρας που, ήταν για αρκετό καιρό στη σχετική λίστα στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο αυτές μεταμοσχεύσεις ξεκίνησαν, αφού ολοκληρώθηκε η λήψη των οργάνων της άτυχης κοπέλας.

Επιπλέον, οι κερατοειδείς χιτώνες της 21χρονης αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν, καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι και 15 ημερών για τη μεταμόσχευσή τους.

Για τους νεφρούς της διεξάγονται ειδικά τεστ προκειμένου να βρεθούν οι συμβατοί λήπτες. Σύμφωνα με τις  πληροφορίες της ΕΡΤ, τα τεστ αυτά διεξάγονται στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, ενώ φέρεται ότι βρέθηκε συμβατός δότης, αλλά αναμένονται τα οριστικά αποτελέσματα.

Από την άλλη, οι πνεύμονες της φοιτήτριας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.