Δωδεκα φωλιες για τα πουλια εχει πλεον το Παρκο Αγιας Παρασκευης

Διαμορφώθηκαν από το Μουσουλμανικό Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής και το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής

Αγκάλιασαν οι μαθητές και των δύο σχολείων την κοινή προσπάθεια

Δώδεκα φωλιές τις οποίες διαμόρφωσαν μαθητές και μαθήτριες από το Μουσουλμανικό Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής και το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής κοσμούν από το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου το Πάρκο Αγίας Παρασκευής,

Η δράση, στην οποία συμμετείχαν μαθητές και από τα δύο σχολεία, έλαβε χώρα στο πλαίσιο της συμμετοχής και των δυο σχολείων στον «24ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά», τον οποίο διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου Αθηνών.

Τις φωλιές τοποθέτησαν στελέχη του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Κομοτηνής στα σημεία που οροθετήθηκαν για αυτό το σκοπό, με τα στελέχη να φροντίζουν οι φωλιές να είναι καλά στηριγμένες, ώστε να φιλοξενήσουν τους φτερωτούς φίλους μας.

Μια κοινή δράση με θετικά αποτελέσματα

Όπως τόνισε η καθηγήτρια του 2ου ΕΠΑΛ κ. Δήμητρα Χατζηκυριακίδου, η συνεργασία τους με το Ιεροσπουδαστήριο τους έβαλε στο αυλάκι για να φτάσουν μέχρι εδώ, μια κοινή δράση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της στροφής των σχολείων και των μαθητών προς την ευρύτερη κοινότητα. «Τα παιδιά ήταν πρόθυμα, και πρόκειται για μια πολύ όμορφη δράση που δίνει χαρά και στους καθηγητές και στα παιδιά» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο κ. Θεόδωρος Μπαλίδης, που κατασκεύασε τις 12 φωλιές που στόλισαν και διαμόρφωσαν τα παιδιά των δύο σχολείων, σημείωσε πως πήραν πληροφορίες τόσο μέσω του διαδικτύου, όσο και με απευθείας επαφή, με την Ορνιθολογική Εταιρεία, που τους έδωσαν οδηγίες και κατευθύνσεις.

Ευχαρίστησε δε την αποθήκη ξυλείας Λιούρτα για την ευγενική χορηγία των υλικών για την κατασκευή των φωλιών, τις οποίες τα παιδιά, με την αγάπη και το μεράκι τους, έφτιαξαν το αποτέλεσμα που θα βλέπουν οι συμπολίτες μας κάθε φορά που θα επισκέπτονται το πάρκο. Ευχαρίστησε επίσης  τους διευθυντές των δύο σχολείων που αγκάλιασαν την προσπάθεια, τους μαθητές, το Δήμο Κομοτηνής και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Από την πλευρά των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ η Γεωργία Λουλουδοπούλου, τόνισε πως είναι πολύ χαρούμενοι που βρίσκονται στο Πάρκο με τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους, πιστεύοντας πως προσφέρουν κάτι όμορφο και καλό στο περιβάλλον. «Αγωνιστήκαμε όλη η τάξη για ένα όμορφο και άρτιο αποτέλεσμα, και ελπίζουμε να αρέσει στο κοινό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η Στέλλα Μιλικίδου, που τόνισε πως όλοι οι μαθητές είναι χαρούμενοι που συμμετείχαν σε αυτή τη δραστηριότητα, φροντίζουν το περιβάλλον, και ελπίζουν πως θα ομορφύνει μέσα από αυτές τις φωλιές.

Και οι δύο, ευχαρίστησαν εκ μέρους όλων των μαθητών τους καθηγητές τους, που τους στήριξαν και τους ενθάρρυναν σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Πρωτοπόρο στα περιβαλλοντικά θέματα το Ιεροσπουδαστήριο

Το παρόν από πλευράς Ιεροσπουδαστηρίου έδωσε ο υποδιευθυντής κ. Μάρκος Χριστοδουλόπουλος, που τόνισε πως όπως όλα τα σχολεία, το σχολείο τους συμμετέχει σε μια σειρά από προγράμματα, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα του περιβάλλοντος. Το σχολείο τους άλλωστε είναι το πρώτο στην περιοχή μας στο οποίο τοποθετήθηκαν φωτοβολταικά, κάνουν ανακύκλωση, αλλά και άλλες δράσεις.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός κατασκευής φωλιών, για αυτό και αποφάσισαν, μαζί με τις φωλιές που θα κατασκευάσουν για να στείλουν στον διαγωνισμό στην Αθήνα, να τοποθετήσουν κάποιες και στην πόλη μας.

Σε συνεργασία με το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής λοιπόν, στο πλαίσιο του μαθήματος των μαθηματικών και καλλιτεχνικών, αποφάσισαν να κατασκευάσουν φωλιές που θα δωρίσουν στον Δήμο Κομοτηνής, που είναι πάντα δίπλα τους.

Ο μαθητής του Ιεροσπουδαστηρίου Μεμεταλή Γκιουζεασάν τόνισε πως έχουν φτιάξει τις φωλιές για τα πουλιά, συνεργαζόμενοι με το 2ο ΕΠΑΛ, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του σχολείου, καλλωπίζοντάς τες για να τοποθετηθούν στο πάρκο, τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συμμαθητές του θα φροντίσουν να επιτηρούν την κατάσταση των φωλιών.

Όπως τόνισε το σχολείο είναι πολύ δραστήριο σε περιβαλλοντικά θέματα, συμμετέχοντας σε προγράμματα όπως το Followgreen και πραγματοποιώντας ανακύκλωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.