ΔΚΕΠΠΑΚ: Γιγαντοοθονη στην πλατεια θα προβαλλει ιστορικες φωτογραφιες

Η γιγαντοοθόνη θα προβάλει και το πρόγραμμα των διαδικτυακών εκδηλώσεων που διοργάνωσε η ΔΚΕΠΠΑΚ

Μέχρι τις 16 Μαΐου η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού Κομοτηνής θα προβάλλει στην Πλατεία Ειρήνης σε γιγαντοοθόνη μια σειρά ιστορικών αλλά και νεότερων φωτογραφιών που αφορούν στα 101 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, λόγω των περιορισμών που έθεσε η πανδημία.

Στο ξεφύλλισμα του βιβλίου μνήμης για την πόλη της Κομοτηνής, θα προβάλλεται επίσης το σποτ του Δήμου Κομοτηνής που είχε δημιουργηθεί πέρυσι για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων Ελεύθερης Θράκης.

Επιπλέον, η γιγαντοοθόνη θα προβάλει το πρόγραμμα των διαδικτυακών εκδηλώσεων που διοργάνωσε η ΔΚΕΠΠΑΚ:

Σήμερα, Παρασκευή 14 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ., θα μεταδοθεί ένα αφιέρωμα – εκδήλωση, σε συνεργασία της ΔΚΕΠΠΑΚ με τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Θρακών Κομοτηνής με τίτλο «Θράκης αφήγηση – Οι ζωναράδικοι της κληρονομημένης μνήμης». Συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου, του Εργαστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Γρατίνος» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδίτη. Εμφανίζεται το μουσικό σχήμα «Θρακόμελο». Τα κείμενα της παράστασης υπογράφει η Σοφία Μενεσελίδου που πραγματοποίησε και την παρουσίαση αυτής.

Το Σάββατο, 15 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ., θα μεταδοθεί η διαδικτυακή συναυλία του σχήματος «Quartistics», από τον χώρο της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης. Το συγκρότημα αποτελούν οι: Γιώργος Εφραιμίδης, Τάσος Καπζάλας, Στέλλα Φαρμάκη, Εύα Ευθυμίου, Αχμέτ Βεϊσέλ και Χρήστος Καπζάλας.

Η αυλαία πέφτει την Κυριακή 16 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ., οπότε θα μεταδοθεί διαδικτυακή συναυλία για τσέλο, πιάνο και φωνή, από τον χώρο της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης. Παίζουν οι μουσικοί: Ripsime Danielyan – Фωνή, Δέσποινα Λεωντζάκου – Τσέλο, Νέλλη Σταχοσίδου – Πιάνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.