Διπλη Τελετη Ορκωμοσιας στη Νομικη Σχολη Κομοτηνης (+Gallery)

128 απόφοιτοι του Τμήματος έλαβαν τα πτυχία τους

Σε δύο τελετές πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου η Ορκωμοσία 128 απόφοιτων της Νομικής Κομοτηνής. Σε εορταστικό κλίμα, οι φοιτητές που  ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο σπουδών τους, παρέλαβαν τα πτυχία τους στην αίθουσα τελετών της Νομικής.
 
Τους  όρκους ανέγνωσαν η Ελένη Γκλαδίνη με «άριστα» και η Ευαγγελία Ζεϊμπέκου με «λίαν καλώς» ενώ και στις δύο τελετές η αίθουσα γέμισε από γονείς, συγγενείς και φίλους, οι οποίοι θέλησαν να συμμετάσχουν σε  αυτήν την σπουδαία ημέρα της ζωής των απόφοιτων. Επιπλέον, οι περισσότεροι από το πλήθος, σεβόμενοι τους κανόνες της τελετής, περιορίστηκαν στα χειροκροτήματα καθώς ζητήθηκε να μην υπάρχει ηχορρύπανση μέσω κόρνων και να μην πεταχτούν κορδέλες. 

Φώτιος Μάρης, Αντιπρύτανης ΔΠΘ «Το πτυχίο αποτελεί εφόδιο για δραστηριοποίηση σε μεγάλη γκάμα επαγγελμάτων» 

Την ικανοποίηση του για το γεγονός πως ολοκληρώνει τον κύκλο σπουδών μία ακόμα γενιά φοιτητών εξέφρασε στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Μάρης. «Όλοι είμαστε χαρούμενοι καθώς μία ακόμα γενιά πολύ καλά καταρτισμένων επιστημόνων, έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα εφόδια εισέρχεται στον επαγγελματικό στίβο» είπε αρχικά ο κ. Μάρης και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους απόφοιτους του τμήματος «έχετε όλα τις ικανότητες και δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Είμαι σίγουρος πως το πτυχίο είναι κάτι που σας εφοδιάζει με σημαντικά πλεονεκτήματα. Με αυτό έχετε την ικανότητα να δραστηριοποιηθείτε επαγγελματικά σε γκάμα επαγγελμάτων».
 
Παράλληλα ο Αντιπρύτανης του ΔΠΘ στάθηκε στο γεγονός πως το ταξίδι της μάθησης συνεχίζεται, καθώς όπως ανέφερε «είμαστε στη κοινωνία της Δια Βίου Μάθησης» τονίζοντας παράλληλα πως το Τμήμα παρέχει πλήθος μεταπτυχιακών και διεθνών συνεργασιών που μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να διευρύνουν ακόμα περισσότερο τους ορίζοντες τους. 

Μαρία Μιχαλοπούλου, Αντιπρύτανης ΔΠΘ «Συγχαρητήρια αξίζουν και στις οικογένειες που σήκωσαν όλα αυτά τα χρόνια το βάρος» 

Η κ. Μιχαλοπούλου αφού συνεχάρη τους απόφοιτους αλλά και τις οικογένειες τους για την στήριξη σε αυτό το επίπονο ταξίδι, μετέφερε τις ευχές του Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Πολυχρονίδη. «Αναγνωρίστε την αξία του πτυχίου, την δύναμη που έχει και συνεχίστε με ζήλο την μάθηση» ήταν το μήνυμα του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Παράλληλα η κ. Μιχαλοπούλου στάθηκε στις θυσίες των γονέων για να μπορέσουν τα παιδιά να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα, προτρέποντας τους απόφοιτους να συνεχίσουν την προσπάθεια, φτιάχνοντας ένα καλύτερο «αύριο» μέσα από τα δικά τους χαρακτηριστικά,  καθώς όπως ανέφερε «έχετε όλοι το ίδιο πτυχίο, αλλά ο καθένας έχει διαφορετικά χαρίσματα, επιθυμίες και δύναμη».  

Χρήστος Μαστροκώστας, Κοσμήτορας Νομικής «Η Νομική Κομοτηνής δίνει τα εφόδια για να ανταποκριθεί κανείς εντός και εκτός Ελλάδος» 

Στην αξία του πτυχίου της Νομικής αλλά και της δουλειάς που γίνεται στο Τμήμα της Κομοτηνής στάθηκε ο Κοσμήτορας του Τμήματος κ. Μαστροκώστας, ο οποίος αφού συνεχάρη τους απόφοιτους μίλησε για τους ορίζοντες που ανοίγονται. «Βρίσκεστε πλέον σε  μια κρίσιμη καμπή της ζωής σας καθώς πλέον αρχίζει και εμφανίζεται η περίοδος των διλημμάτων για την επαγγελματική σας πορεία. Η σχολή μας  σας έδωσε τα εφόδια για να μπορείτε να ανταποκριθείτε στον ανταγωνιστικό χώρο εντός και εκτός συνόρων» ήταν τα λόγια του κ. Μαστροκώστα, ο οποίος υπενθύμισε στους απόφοιτους  πως όποιον επαγγελματικό  δρόμο και αν ακολουθήσουν ,να φροντίσουν να διατηρήσουν πάντα στο μυαλό τους τη φωνή της συνείδησης  ακολουθώντας το δρόμο του Δικαίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.