Διπλη συλληψη στην Ξανθη για κατοχη ναρκωτικων

Κατασχέθηκαν 255,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν το Σάββατο το απόγευμα, στο Δροσερό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο άνδρες, ηλικίας 31 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
 
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ερευνών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι εντόπισαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και την κατοχή τους, 3 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 255,8 γραμμαρίων.
 
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών και το όχημα, καθώς επίσης το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο – ρολόι χειρός.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. 

Στα «χέρια» της αστυνομίας 27χρονος που έκλεψε δύο ναούς στον Έβρο

Προσπάθησε να διαρρήξει άλλους δύο αλλά δεν τα κατάφερε

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο διαρρήξεις Ιερών Ναών και η απόπειρα διάρρηξης άλλων, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 26-6-2015 έως και 4-7-2015, σε χωριά του Έβρου. Συνελήφθη το Σάββατο το απόγευμα, σε χωριό του Έβρου, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 27χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και διακεκριμένες φθορές.
 
Ειδικότερα, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο δράστης αποπειράθηκε να διαρρήξει Ιερό Ναό σε χωριό του Έβρου, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του, καθόσον αντιλήφθηκε την παρουσία αστυνομικού και τράπηκε σε φυγή με ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
 
Άμεσα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες με αποτέλεσμα το ίδιο απόγευμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 27χρονο. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο δράστης, το παραπάνω χρονικό διάστημα, μετέβη σε άλλα τρία χωριά του Έβρου, όπου διέρρηξε δύο Ιερούς Ναούς, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά και αποπειράθηκε να διαρρήξει άλλον ένα, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του, προκαλώντας μόνο φθορές.
 
Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας. 

8 συμπατριώτες του μετέφερε στην Ελλάδα με πλαστική βάρκα μέσω του Έβρου 29χρονος Σύριος

Άλλοι 35 ανέμεναν επί τουρκικού εδάφους

Συνελήφθη τη Δευτέρα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 29χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε οκτώ άτομα, υπηκόους Συρίας.
 
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 29χρονος, διότι μετέφερε παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, οκτώ άτομα.
 
Με τη σύλληψη του δράστη απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 35 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.
 
Κατασχέθηκαν μία πλαστική βάρκα και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.