Διπλη ορκωμοσια ξανα στη Νομικη Κομοτηνης

Σχεδόν 100 απόφοιτοι ορκίζονται εν μέσω θέρους

Διπλή ορκωμοσία για ακόμα μια φορά στη Νομική Κομοτηνής, η τρίτη τους τελευταίους μήνες, με τους νέους απόφοιτους να αψηφούν την άνοδο της θερμοκρασίας για να δώσουν τον νενομισμένο όρκο στο αμφιθέατρο της σχολής την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Ιουλίου.

Συνολικά ορκίζονται σχεδόν 100 νέοι νομικοί, με τους περισσότερους, 53, να ορκίζονται την Τρίτη, και τον όρκο να δίνει η πρωτεύσασα Φραγκίσκη Βασιλικού.

Στην αίθουσα έδωσαν το παρών φίλοι και συγγενείς των αποφοίτων, για να τους συγχαρούν σε αυτή τη μέρα χαράς για όλους.

Κορύφωση της προσπάθειας φοιτητών και πανεπιστημίου

Κατά την ορκωμοσία η Αντιπρύτανης του ΔΠΘ κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, τόνισε πως η μέρα αυτή αποτελεί την κορύφωση της προσπάθειας που γίνεται από σύσσωμο το διδακτικό και όλο το προσωπικό του Πανεπιστημίου, ώστε το πτυχίο που θα πάρουν στα χέρια τους να τους επιτρέψει να εξασκήσουν το τόσο ιδιαίτερο επάγγελμά τους, διασφαλίζοντας το δίκαιο και τις αξίες.

Σε αυτές τις ιδιαίτερες μέρες, τόνισε πως είναι σημαντικό να διατηρήσουν την διαύγεια του πνεύματος που απέκτησαν στο Πανεπιστήμιο, ενώ τους επισήμανε πως είναι στο χέρι τους να επιλέξουν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν, όμως τίποτα δεν μπορεί αν επιτευχθεί χωρίς κόπο και προσπάθεια.

Αναπόληση, απολογισμός και ευγένεια

Από την πλευρά του ο Κοσμήτορας της Σχολής κ. Μιχάλης Χρυσομάλλης, τόνισε πως το πτυχίο που παρέλαβαν, αποτυπώνει ένα ακατάληπτο δεσμό με τη σχολή και τους δασκάλους τους, που θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να τους υποστηρίξουν, να τους συμβουλεύσουν και να τους καθοδηγήσουν σε κάθε επόμενο επιστημονικό τους βήμα.

Αποχαιρετώντας τους τους ευχήθηκε να ευτυχήσουν, να προκόψουν και να θυμούνται πάντα την τελετή της Τρίτης ως μια συμπύκνωση αναπόλησης, απολογισμού και ευγένειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.