Διπλη ορκωμοσια για τη Νομικη Κομοτηνης

148 απόφοιτοι έλαβαν τα πτυχία τους, μπροστά από φίλους, καθηγητές και συγγενείς

Διπλή χαρά χθες για την πανεπιστημιακή κοινότητα της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς 148 απόφοιτοί της παρέλαβαν τα πτυχία τους.
 
Διπλή καθότι πραγματοποιήθηκαν δύο τελετές ορκωμοσίας, κατά τις οποίες ορκίστηκαν 73 και 75 αντίστοιχα νέοι δικηγόροι.
 

Οι τελετές έλαβαν χώρα στο κεντρικό αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη της Κομοτηνής, που γέμισε ασφυκτικά από φίλους και συγγενείς των πτυχιούχων που ήρθαν για να επιβραβεύσουν με την παρουσία και το χειροκρότημά τους, όσους πέρασαν για τελευταία φορά με την ιδιότητα του φοιτητή, το κατώφλι της Νομικής.
 
Η πρώτη ορκωμοσία έλαβε χώρα στις 12.00 το μεσημέρι, για να ακολουθήσει στις 2.00 το μεσημέρι η δεύτερη, παρουσία της Κοσμήτορος της Σχολής κ. Μαρίας Γιούνη.
 
Στην πρώτη ορκωμοσία τον όρκο διάβασε η κ. Μαρία Χειμωνά και στη δεύτερη η κ. Ιωάννα Τσιστράκη.
 
Απευθυνόμενη στους φοιτητές η Κοσμήτορας υπενθύμισε στους απόφοιτους αυτό που είχε γράψει ο Ρωμαίος νομικός Κέλσος, ότι το δίκαιο είναι η τέχνη του καλού, και του ίσου, σημειώνοντας πως παρόλο που πέρασαν πάρα πολλοί αιώνες από τότε που δόθηκε αυτός ο ορισμός, δεν έχει χάσει την επικαιρότητα και την ευστοχία του, μιας και συνοψίζει την εξαιρετική ιδιαιτερότητα που έχει η Νομική επιστήμη.
 

Οι καθηγητές τους, σημείωσε, προσπάθησαν όχι μόνο να μεταφέρουν τις αναγκαίες και απαραίτητες γνώσεις του γράμματος του νόμου, αλλά και να ξυπνήσουν μέσα τους το ερευνητικό πνεύμα για την προσέγγιση της επιστήμης τους, και τη διερώτηση και την έρευνα, και όχι τον εφησυχασμό.
 
«Ένας κύκλος έχει κλείσει, και ένας άλλος ανοίγει, έχετε δοκιμαστεί πολύ και τα εφόδια που αποκτήσατε στη Νομική τα έχετε κάνει κτήμα σας, θα σας ακολουθούν για πάντα, ενώ αποκτήσατε τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν στη συνέχεια της ζωής σας, όποιον δρόμο και αν ακολουθήσετε» κατέληξε.

 

Πτυχίο μετά από 23 χρόνια

Κατά την ορκωμοσία εκτυλίχτηκαν σκηνές χαράς και συγκίνησης για όλους, ενώ ένας νέος πτυχιούχος που καταχειροκροτήθηκε ήταν ο κ. Ηλίας Σταματόπουλος, ο οποίος πήρε το τρίτο του πτυχίο την Τρίτη, όμως με μια ιδιάζουσα διαφορά: παρόλο που τα άλλα δύο του πτυχία είναι στις διεθνείς σχέσεις και τις πολιτικές επιστήμες, είχε αφήσει τις σπουδές του το 1994, και τελικά πήρε το πτυχίο του τις τελευταίες ημέρες της άνοιξης του 2017.

Περισσότερες φωτογραφίες από τις ορκωμοσίες:

Πρώτη ορκωμοσία

Δεύτερη ορκωμοσία

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.