Διπλα στα σχολεια η Αστυνομια της Ροδοπης για την ενημερωση των μαθητων

Ενημερωτικά φυλλάδια, σχολικά προγράμματα και σελιδοδείκτες με περιεχόμενο κυκλοφοριακής αγωγής διένειμαν οι αστυνομικοί στα σχολεία της Ροδόπης και της ΑΜΘ

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε σήμερα το πρωί στα δημοτικά σχολεία της Ροδόπης και όλης της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, με τους αστυνομικούς να μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια, σχολικά προγράμματα και σελιδοδείκτες με περιεχόμενο κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς και ευχές για την νέα σχολική χρονιά στους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους.

 

Η ευαισθητοποίηση των γονέων και η τήρηση των κανόνων οδηγικής συμπεριφοράς κατά τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, αλλά και η ενημέρωση των μικρών μαθητών για την οδική ασφάλεια είναι μια από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμόδιων Υπηρεσιών Τροχαίας.

 

Μέσα από το υλικό που διανεμήθηκε, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, το υλικό περιέχει χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

 

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης κ. Μιχάλης Σεβδυνίδης απευθύνθηκε σε όλους τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τονίζοντας πως οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι στη διάθεσή τους για μια σειρά από εκδηλώσεις και ημερίδες, τόσο όσο αφορά την κυκλοφοριακή αγωγή, αλλά και για ό,τι άλλο άπτεται των αρμοδιοτήτων τους, όπως το ασφαλές διαδίκτυο.

 

Τέλος ευχήθηκε σε όλους μια καλή σχολική χρονιά, παρόλες τις δυσκολίες, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.