Διπλα σε ολες και σε ολους που εχουν τη γενναιοτητα να σπασουν τη σιωπη η Επιτροπη Ισοτητας Δημου Κομοτηνη

«Καμία συμπεριφορά που προσβάλλει την προσωπικότητα ή ασκεί βία δεν πρέπει να είναι ανεκτή»

Η Δημοτική́ Επιτροπή́ Ισότητας του Δήμου Κομοτηνής μετά τις πρόσφατες κλιμακούμενες καταγγελίες συνανθρώπων μας για σεξουαλική παρενόχληση και κάθε είδους κακοποίηση που έχουν υποστεί, δηλώνει σε ανακοίνωσή της «αλληλέγγυα και δίπλα σε όλες και σε όλους που έχουν τη γενναιότητα και το θάρρος να μιλήσουν και να σπάσουν τη σιωπή τους».

Όπως υπογραμμίζει «καμία συμπεριφορά που προσβάλλει την προσωπικότητα, αλλά και εξευτελίζει ή ασκεί την όποια μορφή βίας  απέναντι σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα, δεν πρέπει να είναι ανεκτή. Γιατί απλά, μας αφορά όλους, κάθε γυναίκα, κάθε παιδί, κάθε έμφυλη οντότητα. Καταδικάζουμε κάθε μορφή εκφοβισμού, σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης, ψυχικής ή σωματικής βίας, απόρροια των έμφυλων ανισοτήτων, της κοινωνικής και οικονομικής εξουσίας, σε χώρους εργασίας, εκπαίδευσης, αθλητισμού, πολιτισμού και σε όποιο άλλο επίπεδο της κοινωνικής ζωής.

Δηλώνουμε ότι στον αγώνα της καταπολέμησης των έμφυλων στερεοτύπων και προκαταλήψεων καμία και κανένας δεν είναι μόνη ή μόνος. Στον αγώνα του σεβασμού, της αλληλεγγύης και της ισότητας είμαστε δίπλα σε κάθε άνθρωπο που θέλει να μιλήσει και να σπάσει τη σιωπή του».
 
«Η εποχή αλλάζει. Μιλάμε ανοιχτά και χωρίς φόβο για την αδικία, για κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας. Ελάτε να αλλάξουμε την κοινωνία μας. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ!!!!» τονίζει κλείνοντας.
 
Ταυτόχρονα υπενθυμίζει σε όλες και σε όλους ότι στον Δήμο Κομοτηνής λειτουργούν το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής του ΚΕΘΙ, καθώς και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου. 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.