Δινοντας το Φωτεινο παραδειγμα στη νεα γενια

Για την ανακύκλωση Λαμπτήρων και μικροσυσκευών έμαθαν μικροί μαθητές της Κομοτηνής

Για την ανακύκλωση φωτιστικών, λαμπτήρων και μικροσυσκευών ενημερώθηκαν τα παιδιά έξι δημοτικών σχολείων της Κομοτηνής το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Μαΐου, κατά τη διάρκεια δράσης, που περιλάμβανε και θεατρική παράσταση, που πραγματοποίησε η εταιρεία Φωτοκύκλωση ΑΕ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Ροδόπης με το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ) και το Δήμο Κομοτηνής στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την ανακύκλωση, ενώ ακολούθησε το θεατρικό δρώμενο που βασίζεται στο παραμύθι «Οι φύλακες της Φύσης: Ο Φώτης, η Φωτούλα και η Φωτοκύκλωση», με τα παιδιά να μαθαίνουν, από μικρή ηλικία και με άκρως διδακτικό και διασκεδαστικό τρόπο, την αξία της ανακύκλωσης, τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα της στη σύγχρονη κοινωνία και τα πολλαπλά οφέλη προς το περιβάλλον.
 

Όπως τόνισε ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Ιωάννης Σιγούρος, η εκδήλωση απευθύνεται στα μικρά παιδιά τα οποία θα γνωρίσουν για την ανακύκλωση λαμπτήρων και μικρών συσκευών, και έχει σαν σκοπό να ευαισθητοποιήσει τόσο αυτούς όσο και μέσω των γονέων τους και την τοπική κοινωνία για την ανακύκλωση των λαμπτήρων, αλλά και γενικότερα για την αξία της ανακύκλωσης.

Άλλωστε ενώ η ανακύκλωση γίνεται αρκετά χρόνια στην πόλη μας, πολλοί πολίτες δεν την κάνουν σωστά, οπότε χρειάζεται πάντα η ενημέρωση, ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές που αποτελούν το μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.