«Δινω ζωη! Δωστε μου τη γεννα που αξιζω»

Η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ροδόπης συμμετέχει στην 3η Πανελλαδική Δράση για Μαιευτήρια Φιλικά προς Μητέρες και Βρέφη

Το Πανελλαδικό Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων για την Υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού και της Μητρότητας διοργανώνει και φέτος για 3η φορά την Πανελλαδική Δράση για Μαιευτήρια φιλικά προς Μητέρες και Βρέφη. Η δράση έχει τίτλο «Δίνω Ζωή! Δώστε μου τη γέννα που αξίζω» και πραγματοποιείται έως και τις 30 Ιουνίου σε 47 πόλεις στην Ελλάδα.
 
Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των νέων γυναικών, των εγκύων, του ευρύτερου πληθυσμού και της πολιτείας για την αναγκαιότητα της πιστοποίησης όλων των μαιευτηρίων ως φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη, της γέννας με σεβασμό προς την επίτοκο και την υποχρέωση έναρξης του θηλασμού από την πρώτη στιγμή.
 
Στο Πανελλαδικό Δίκτυο Ομάδων Θηλασμού είναι ενταγμένες 47 ομάδες ανά νομό στην Ελλάδα με αντίστοιχα περίπου 40.000 μέλη, οι οποίες θα διοργανώνουν την περίοδο της δράσης διάφορες εκδηλώσεις. Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Εθελοντικού Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού θηλασμού και Μητρότητας με την υποστήριξη του Ελληνικού Δικτύου για τον Σεβασμό στην Γέννα, ENCA Hellas και του Δικτύου για την Βρεφική Διατροφή, IBFAN Ελλάδος. 

600 τα μέλη της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ροδόπης

Η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ροδόπης, που αποτελείται από 600 περίπου μέλη, συμμετέχει στη δράση «Δίνω Ζωή! Δώστε μου τη γέννα που αξίζω.» με τις εξής εκδηλώσεις:
 
Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 στις 18.00 στη δημοτική βιβλιοθήκη Κομοτηνής:
1) θα προβληθεί σε συνεργασία με την ομάδα θηλασμού Καστοριάς και με την υποστήριξη του Ελληνικού Δικτύου Σεβασμού στη Γέννα (ENCA Hellas) και το δίκτυο δράσης για τη βρεφική διατροφή (IBFAN Hellas) η ταινία Microbirth Movie.
2) Μετά την προβολή της ταινίας ο μαιευτήρας γυναικολόγος Αλέξανδρος Αμμάρι, θα μιλήσει για το φυσικό τοκετό, τον μη παρεμβατικό τοκετό και το φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική.
3) Στο τέλος θα υπάρξει συζήτηση επί των εμπειριών των μελών της ομάδας από τους τοκετούς μας.
 
Σε όλες τις παρευρισκόμενες θα μοιραστούν δωράκια τσαντούλες της ομάδας θηλασμού και ενημερωτικό υλικό.
 
 Άλλη ημέρα κατόπιν συνεννόησης, εκπρόσωποι της ομάδας μητρικού θηλασμού και μητρότητας Ροδόπης θα καταθέσουν αίτηση και θα συζητήσουν με το Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής για την πιστοποίησή του ως Φιλικού προς Μητέρα & Βρέφος και την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι τώρα. Επίσης, θα δωρηθούν στη μαιευτική κλινική ορισμένα βιβλία σχετικά με το φυσικό τοκετό και το θηλασμό, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαίες και οι γιατροί του Νοσοκομείου μας.

Λίγα λόγια για την ταινία Microbirth Movie

Ο τρόπος που γεννάμε έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία 30 χρόνια. Κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι αλλαγές αυτές μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών μας. Τα μυστικά του τοκετού φωτίζονται στο MICROBIRTH, ένα νέο, μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που προβληθηκε παγκοσμίως (και στην Ελλάδα) σε επίσημη ταυτόχρονη πρεμιέρα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014. Η δεύτερη ταινία των δημιουργών του Freedom For Birth One World Birth, Toni Harman και Alex Wakeford.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.