Δινει χαρα στους ασθενεις με Παρκινσον μεσω της κωμωδιας

Έκανε ειδική εκδήλωση stand-up για τους ασθενείς

Η Σουζάν Ονούρ, η οποία ζει στη Σμύρνη, υποστηρίζει ασθενείς των οποίων η κοινωνική ζωή επηρεάζεται αρνητικά από τρέμουλα, διαταραχές ισορροπίας και βραδύτητα κίνησης με χιούμορ για να ζήσουν μια ειρηνική ζωή με τον εαυτό τους.

Η 68χρονη ασθενής του Πάρκινσον, ενθαρρύνει τους ασθενείς περιγράφοντας χιουμοριστικά τη νόσο του Πάρκινσον, τον αγώνα της με την ασθένεια και τα σχόλια που έγιναν σχετικά με την ασθένεια από γύρω της.

Η συνταξιούχος νοσοκόμα, ανακάλυψε ότι είχε νόσο του Πάρκινσον πριν από 13 χρόνια και φρόντιζε τους ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον κατά τη διάρκεια που δούλευε. 

Αποφάσισε να το καταπολεμήσει αποδεχόμενη την ασθένεια που την κουράζει πολύ στην καθημερινή της ζωή, αντί να λυπάται γι ‘ αυτό. Άρχισε να κάνει ελαιογραφίες με το τρεμάμενο χέρι της για να ευαισθητοποιήσει για το Πάρκινσον, το οποίο έχει συμπτώματα όπως βραδύτητα κίνησης, αδυναμία, διαταραχές ισορροπίας, τρέμουλα στα χέρια. Στη συνέχεια παρουσίασε πίνακές της σε έκθεση 37 έργων και δώρισε τα έσοδα στον Σύλλογο Ασθενών του Πάρκινσον.

Θέλοντας να χρησιμοποιήσει τη δύναμη του χιούμορ στους ανθρώπους, αποφάσισε να κάνει μια ειδική εκδήλωση stand-up για τους ασθενείς.

Η Σουζάν Ονούρ μοιράζεται τα προβλήματά της που προκαλούνται από την ασθένεια της, τις αντιδράσεις των γύρων της και τον αγώνα της σε χιουμοριστική γλώσσα στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά καιρούς στον Σύλλογο, βοηθώντας όσους έχουν το ίδιο πρόβλημα να δεχτούν τις ασθένειές τους και να ζήσουν μια ειρηνική ζωή με τον εαυτό τους.

Δηλώνοντας ότι προτιμά έναν χιουμοριστικό τρόπο για την καταπολέμηση της ασθένειάς, είπε ότι ξεκίνησε το stand-up πριν από 4 χρόνια και περιέγραψε την διαδικασία για τη δημιουργία της παράστασης: «Ο φίλος της κόρης μου, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Πολάτ Λαμπάρ, μου έγραψε μερικά κείμενα. Συνεργαστήκαμε με θεατρικό ηθοποιό από το Κρατικό Θέατρο της Σμύρνης. Στην αρχή ήμουν πολύ ενθουσιασμένη, η φωνή μου έτρεμε. Οι ασθενείς είπαν ότι τους άρεσε και χαίρονται. Η ενέργεια που πέρασα στους ανθρώπους με έκανε ευτυχισμένη. Κάθε χρόνο παίρνω μέρος σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται την ημέρα του Πάρκινσον. Εκτός αυτού είμαι ενεργή και στον Σύλλογο. Έχω Πάρκινσον, επίσημα κοροϊδεύω χιουμοριστικά τους ασθενείς του Πάρκινσον. Αυτό είναι καλό. Εάν κάποιος δεν αγαπά τον εαυτό του, δεν δέχεται τον εαυτό του, δεν είναι σε ειρήνη με τον εαυτό του, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ασθένεια».

«Δίνει ελπίδα στους ασθενείς»

Η Γκιουλνούρ Ουγουρλού Κελτσέ, Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών με Πάρκινσον, δήλωσε επίσης ότι η Σουζάν Ονούρ είναι η χαρά του συλλόγου. «Ως σύλλογος, είμαστε περήφανοι για αυτό που κάνει, το εκτιμούμε. Προσπαθεί να αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους ασθενείς μας και να περάσει θετικά μηνύματα. Το Πάρκινσον δεν είναι το τέλος, πρέπει να συνεχίσουμε. Το σύνθημά μας φέτος είναι “η ζωή δεν σταματά και εσείς μη σταματήστε”» δήλωσε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.