Δημοτικο Κυνοκομειο: 122 αδεσποτοι σκυλοι βρηκαν σπιτι το πρωτο τριμηνο του 2021

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία των υιοθεσιών

Ενθαρρυντικά στοιχεία εμφανίζουν οι υιοθεσίες σκύλων που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του Δήμου Κομοτηνής έγιναν 30 υιοθεσίες τον Ιανουάριο, 40 τον Φεβρουάριο και 52 τον Μάρτιο, δηλαδή συνολικά 122 υιοθεσίες.

Η δυναμική παρουσία του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής βρίσκει με επιτυχία στέγη σε εκατοντάδες αδέσποτα ετησίως, αλλά και συντροφιά σε άτομα που αγαπούν και φροντίζουν τα ζώα.

Όπως επισημαίνεται όλα τα αδέσποτα ζώα που φεύγουν από το Κυνοκομείο έχουν λάβει τη μέριμνα των υπηρεσιών του, ήτοι είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα, αποπαρασιτωμένα και φέρουν ηλεκτρονική σήμανση (microchip), όπως ορίζεται από τον νόμο. Όλες οι υιοθεσίες γίνονται με απόλυτα νόμιμο τρόπο και μάλιστα, το όνομα του νέου ιδιοκτήτη, όπως και τα στοιχεία του σκύλου δηλώνονται από το Κυνοκομείο στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ προϋπόθεση για την υιοθεσία αποτελεί ο ενδιαφερόμενος να προσκομίσει αστυνομική ταυτότητα και Α.Φ.Μ.  

Να σημειωθεί ότι το ΥΠΑΑΤ, στοχεύοντας στη διασφάλιση της προστασίας και της ευζωίας των ζώων και την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, ενεργοποίησε τη διασύνδεση της Βάσης Δεδομένων Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου με το πληροφοριακό σύστημα της Ελληνικής Αστυνομίας (webservice).

Όσοι ενδιαφέρονται ν’ αποκτήσουν έναν νέο φίλο μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής στο facebook.

Τηλέφωνο επικοινωνίας με το Δημοτικό Κυνοκομείο: 25310 84675.

Για την μετάβαση στο Κυνοκομείο προϋποτίθεται επικοινωνία και ραντεβού. Ωράριο: 11:00 – 13:00, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.