Δημοτικη δυσαρεσκεια για τα Πειραματικα σχολεια στην Κομοτηνη

Βεβιασμένα θεωρεί πως έγινε η μετατροπή ο Γ. Γκαράνης

Την δυσαρέσκεια τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και δημοτικών παρατάξεων, προκάλεσε η δημιουργία πειραματικών σχολείων και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης στην Κομοτηνή, με την μετατροπή του 15ου Νηπιαγωγείου, του 5ου Δημοτικού, του 5ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου σε πειραματικά.

Αυτό τονίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, με την επικεφαλής της παράταξης της ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής κ. Ελένη Λαφτσή να απευθύνει ερώτηση στο Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη για την θέση του Δήμου, μιλώντας για εκπαίδευση δύο ταχυτήτων.

Από την πλευρά του ο κ. Γκαράνης απάντησε πως ο Δήμος δεν ερωτήθηκε για το θέμα, όμως με την ανακοίνωση ήδη έγινε δέκτης διαμαρτυριών από εκπαιδευτικούς και γονείς, που του μετέφεραν την ανησυχία για την ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού.

Μάλιστα είχε συναντήσεις με τους συλλόγους εκπαιδευτικών και των δύο βαθμίδων, εκφράζοντας την άποψη ότι θα πρέπει να ερωτηθούν οι εκπαιδευτικοί, οι σύλλογοι γονέων, ο Δήμος και στη συνέχεια να γίνουν τα πειραματικά.

Επιπλέον επεσήμανε πως δεν έχουν ενημερωθεί για το ποια θα είναι η διασύνδεση με το πανεπιστήμιο, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών που κατέχουν οργανικές θέσεις στα εν λόγω σχολεία.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως είναι στις προθέσεις του, αφού συγκεντρώσουν τις απόψεις και τα στοιχεία, θα κάνουν συναντήσεις με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το θέμα. «Θεωρώ ότι έγιναν βεβιασμένα. Θα έχουμε προβλήματα σε σχολεία που θα πρέπει να έχουν περισσότερο κόσμο με περισσότερα από 25 άτομα στις αίθουσες. Ταυτόχρονα δημιουργείται πρόβλημα και στον οικογενειακό προγραμματισμό» ανέφερε ο κ. Γκαράνης κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.