Δημοσια καταγγελια απο το Εργατουπαλληλικο Κεντρο και το Σωματειο Καθαριστριων

«Ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών ανοίγει την “κερκόπορτα” μία ώρα νωρίτερα στα συνεργεία καθαριότητας»

Σε δημόσια καταγγελία για τις πρακτικές που ακολουθεί ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών στο κομμάτι της σχολικής καθαριότητας προχώρησαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής και το Σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών Σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Συγκεκριμένα οι δύο εκπρόσωποι του εργατικού κόσμου της περιοχής καταγγέλουν τον δήμαρχο κ. Ντίνο Χαριτόπουλο καθώς «σήμερα συγκαλεί την Σχολική Επιτροπή Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και μεταξύ των άλλων θεμάτων ζητείται η έγκριση  κονδυλίου για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για το Γυμνάσιο Σαπών μέσω συνεργείου».

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και Σωματείο Καθαριστριών τονίζουν ότι «ο κ. Χαριτόπουλος αντί να δώσει αυτά τα χρήματα για να αυξηθούν οι εργατοώρες του προσωπικού καθαριότητας που εργάζεται τώρα στα σχολεία του Δήμου ανοίγει την “κερκόπορτα” μία ώρα νωρίτερα στα συνεργεία».

Παράλληλα επισημαίνουν ότι «για την φετινή σχολική χρονιά είναι ότι ο κ. Χαριτόπουλος μετέτρεψε όλες τις συμβάσεις των καθαριστριών των σχολείων των Σαπών σε 3ωρες με αποτέλεσμα και τα σχολεία να μην καθαρίζονται όπως πρέπει και μάλιστα τον καιρό της πανδημίας COVID 19 και το εισόδημα των εργαζομένων να έχει μειωθεί αισθητά».

Οι δύο συνδικαλιστικοί φορείς καλούν τον κ. Χαριτόπουλο να επανεξετάσει την στάση του και να αυξήσει  τις εργατοώρες των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων των Σαπών και να μην προχωρήσει στην πρόσληψη συνεργείου για την καθαριότητα των σχολείων.

Κλείνοντας δε σπεύδουν να προειδοποιήσουν πως «η προσπάθεια της επαναφοράς των συνεργείων καθαρισμού στα σχολεία τόσο στο Δήμο Μαρώνειας-Σαπών όσο και σε οπουδήποτε αλλού στο Νομό μας θα μας βρει απέναντι και θα αντιδράσουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.