Δημος Μαρωνειας Σαπων: Μια εβδομαδα καιρος για τις αιτησεις επιχορηγησης Συλλογων

Προθεσμία μέχρι τις 15 Μαρτίου

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη 15 Μαρτίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι που βρίσκονται και δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση με συνημμένο το σχέδιο δράσης, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει σχετική απόφαση για την επιχορήγηση τους για το έτος 2023.

Να θυμίσουμε ότι στη σχετική αίτηση θα πρέπει υποχρεωτικά να προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες δράσεις (σχέδιο δράσης), σύμφωνα με τους σκοπούς αυτού (καθαρά πολιτιστικού ή αθλητικού σκοπού) με σχετική αιτιολογία και αναλυτικό προϋπολογισμό – κοστολόγηση των εξόδων τους.

Επισημαίνεται ότι:

• Δεν είναι δυνατή η επιχορήγηση από τον Δήμο για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών.

• Οι Σύλλογοι επιβάλλεται πρωτίστως να έχουν προβεί σε όλα όσα ορίζονται ρητά στο άρθρο 41 του Ν.4129/2013 και όσες άλλες νομικές ρυθμίσεις που ισχύουν σήμερα, δηλαδή να έχουν υποβάλει στο Ελεγκτικό Συνέδριο Ν. Ροδόπης και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από το νόμο (απολογισμό συνολικής οικονομικής δραστηριότητας και ξεχωριστό απολογισμό της επιχορήγησης έτους 2022 που έλαβαν και είναι μικρότερη του 100% των συνολικών χρηματικών ποσών που διαχειρίστηκαν καθώς και τον προϋπολογισμό τους για το επόμενο έτος) και να έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου. Σε περίπτωση που δεν χρηματοδοτήθηκαν το προηγούμενο έτος, υποβάλλουν σε αυτούς μόνο τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

• Οι Σύλλογοι που έχουν λάβει επιχορήγηση πάνω από 3.000,00 € κατά το προηγούμενο έτος (2022) θα πρέπει να έχουν αναρτήσει τα στοιχεία των δαπανών της επιχορήγησης στη Διαύγεια στο Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων, σύμφωνα με το άρθρο 10Β του Ν. 3861/2010, όπως προστέθηκε με το άρθρο 16 του Ν. 4305/2014.

Οι ενδιαφερόμενοι Σύλλογοι θα πρέπει να αναφέρουν στις αιτήσεις τους απαραίτητα το όνομα του Προέδρου και τα στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου.

Info

Πληροφορίες και κατάθεση αιτήσεων:

κ. Αποστολία Φακούδη

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 25320-22149

E-mail: [email protected]

Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού

Δήμου Μαρωνείας-Σαπών

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.