Δημος Κομοτηνης: Ξεκινα η αθλητικη δραση «Πρωταθλητες στην Ανακυκλωση»

Η αθλητική κοινότητα διαδίδει το μήνυμα της ανακύκλωσης!

Ο Δήμος Κομοτηνής τα τελευταία τέσσερα χρόνια λειτουργεί με επιτυχία την ψηφιακή πλατφόρμα ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, followgreen.gr/komotini.  

Στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας, ο Δήμος υλοποιεί για πρώτη φορά τη δράση ανακύκλωσης στην αθλητική κοινότητα. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των αθλητών, σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης, καθώς και η σταδιακή ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης, οι συμμετέχοντες καλούνται να συλλέξουν σε κάδους με την ειδική σήμανση, ανακυκλώσιμες συσκευασίες από χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικό. Οι κάδοι τοποθετήθηκαν από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων.  

Η δράση με τίτλο «Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» λαμβάνει προβολή μέσω της δημοτικής πλατφόρμας followgreen/komotini/contest. Τα ενεργά μέλη της πλατφόρμας έχουν την δυνατότητα να στηρίξουν τον αθλητικό σύλλογο της επιλογής τους, προσφέροντας πόντους επιβράβευσης από κάθε εκπαιδευτική τους δραστηριότητα. Οι πόντοι των μελών/χρηστών της δημοτικής πλατφόρμας συναθροίζονται και στη λήξη της περιβαλλοντικής δράσης ο αθλητικός σύλλογος με τους περισσότερους πόντους θα λάβει ένα χρηστικό δώρο για τις εγκαταστάσεις του.

«Ευελπιστούμε η αθλητική κοινότητα να επιδείξει έντονο ζήλο για την ανακύκλωση, να αναγνωρίσει τα οφέλη της και να αναπτύξει την περιβαλλοντική τους συνείδηση» αναφέρει σε μήνυμά του ο δήμος Κομοτηνής ευχαριστώντας προκαταβολικά τους συμμετέχοντες για τη συμβολή τους.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 10 Μαρτίου τις 11:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κομοτηνής θα γίνει η έναρξη του διαγωνισμού «Πάμε Ανακύκλωση» που αφορά τους αθλητικούς συλλόγους της Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.