Δημος Κομοτηνης: Συνεχιζεται το λιφτινγκ σε δημοτικα κτιρια

Παρεμβάσεις τόσο στην πόλη όσο και σε κτίρια οικισμών

Σταδιακά προχωρούν οι παρεμβάσεις του Δήμου Κομοτηνής σε κτίρια ευθύνης του μέσα από το έργο «Συντηρήσεις κτιρίων ευθύνης Δήμου Κομοτηνής 2020-2021», αρχικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και με χρονικό ορίζοντα περαίωσης 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Οι  παρεμβάσεις αφορούν σε μονώσεις, συντήρηση χώρων υγιεινής, επιδιορθώσεις στεγών, επιχρίσματα εσωτερικά και εξωτερικά, προσβασιμότητα. Οι εργασίες είναι ανάλογες των αναγκών του κάθε κτιρίου:

  • Ολοκληρώνεται η υγρομόνωση και θερμομόνωση στο δώμα του δημαρχιακού καταστήματος.
  • Ολοκληρώνεται η συντήρηση των αποδυτηρίων στο γήπεδο της Αιγείρου.
  • Ολοκληρώθηκε η ολική ανακαίνιση των κτιρίων και έγιναν εργασίες για να είναι προσβάσιμα τα Αγροτικά Ιατρεία Φαναρίου και Ν. Καλλίστης ενώ ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στα Αγροτικά Ιατρεία Μεσσούνης, Παγουρίων και Αιγείρου.
  • Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου Μεγάλου Κρανοβουνίου καθώς και οι εργασίες για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ.
  • Ολοκληρώθηκε το εξωτερικό βάψιμο στη Στέγη Αυτόνομης Διαβίωσης ΑΜΕΑ.
  • Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της στέγης στον 1Ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ Κομοτηνής.
  • Αποκαταστάθηκε η στέγη στους χώρους υγιεινής του Λαογραφικού Μουσείου Κομοτηνής.
  • Ολοκληρώνεται η ολική ανακαίνιση στα δημόσια WC στο κέντρο της Κομοτηνής.

Τέλος, στα δημοτικά κοιμητήρια Κομοτηνής ολοκληρώνεται η ανακαίνιση των γραφείων ενώ δημιουργήθηκε γραφείο εργατών.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση, «ο Δήμος Κομοτηνής παρεμβαίνει προγραμματισμένα σε κτίρια ευθύνης του υλοποιώντας τεχνικές εργασίες αποκατάστασης και προσβασιμότητας σε μια περίοδο που η κάνουλα χρηματοδότησης από την κεντρική εξουσία σφίγγει και το προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών μειώνεται δραματικά. Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων αλλά και την αποκατάσταση της λειτουργικότητας των κτιρίων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.