Δημος Κομοτηνης: Συνεχιζεται η αντικατασταση ιστων οδοφωτισμου

24 νέοι σε Κομοτηνή, Καρυδιά και Νέα Καλλίστη

Συνεχίζεται το έργο «Αντικατάσταση φθαρμένων ιστών οδοφωτισμού και κοινόχρηστων χώρων Δήμου Κομοτηνής», προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, σε δρόμους, πεζόδρομους, πλατείες στην Κομοτηνή καθώς επίσης στους οικισμούς Καρυδιάς και Νέας Καλλίστης, συνολικά σε 24 σημεία.

Συγκεκριμένα, γίνεται αντικατάσταση επικίνδυνων τσιμεντοϊστών με νέους ιστούς και φωτιστικά σώματα εξοικονόμησης ενέργειας (led) αλλά και τοποθέτηση νέων, όπου δεν υπάρχουν, σύμφωνα με αξιολόγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο του έργου θα αποξηλωθούν συνολικά 225 τσιμεντοϊστοί και θα τοποθετηθούν 245 νέοι.

Με την ολοκλήρωση του έργου της αντικατάστασης ή τοποθέτησης ιστών γίνεται αποκατάσταση του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων στα σημεία των τομών.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωαννης Γκαρανης τόνισε τη σημασία παρεμβάσεων, όπως η συγκεκριμένη, στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης ενέργειας, ειδικά στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την Ευρώπη, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. «Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών επιτρέπει να εξοικονομήσουμε πόρους από τα ταμεία του Δήμου, ταυτόχρονα ενεργειακούς πόρους. Επιπλέον, με τον νέο, σύγχρονο φωτισμό με φωτιστικά σώματα led, επιτυγχάνουμε καλύτερο οδοφωτισμό, άρα ασφαλέστερη διέλευση των πολιτών. Οι συνθήκες που δημιούργησε ο πόλεμος στις διεθνείς αγορές καθυστερούν σε κάποιο βαθμό την προμήθεια, αλλά προτεραιοποιούμε τις εργασίες, σύμφωνα με την αξιολόγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, στα σημεία που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.