Δημος Κομοτηνης: Σε διαβουλευση ο νεος κανονισμος για τους κοινοχρηστους χωρους

Προτάσεις και σχόλια παντός ενδιαφερομένου μέχρι την Τετάρτη 20 Ιουνίου

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής (www.komotini.gr) βρίσκεται ανηρτημένο προς διαβούλευση από τη Δευτέρα 11 Ιουνίου το «Σχέδιο Κανονισμού Κοινόχρηστων Χώρων»
 
Σε σχετική του ανακοίνωση ο Δήμος ενημερώνει τους πολίτες πως μπορούν να εισέρχονται στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση προκειμένου να καταθέτουν ηλεκτρονικά τυχόν προτάσεις επί του σχεδίου. Η σχετική προθεσμία διαβούλευσης εκπνέει την Τετάρτη 20 Ιουνίου.
 
Να θυμίσουμε ότι στο σχέδιο έκτασης 52 σελίδων ρυθμίζονται, μετά από 14 χρόνια που υφίσταται ο ισχύοντας κανονισμός κοινόχρηστων χώρων,  θέματα με γνώμονα την καθιέρωση ενός πλαισίου γενικών προδιαγραφών και κανόνων που θα διέπει την παραχώρηση ή μη της χρήσης τμημάτων των πάσης φύσεως κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Κομοτηνής, οι οποίοι θα δεσμεύουν τη διοίκηση του Δήμου, τις δημοτικές υπηρεσίες καθώς και τους χρήστες και εκμεταλλευτές αυτών.
 
Σκοπός της κατάρτισης του Κανονισμού είναι:
 
1. Η διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διέλευσης των πεζών και δη των ΑΜΕΑ
2. Η μη παρεμπόδιση της πρόσβασης οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κ.τ.λ.)
3. Η μη παρεμπόδιση της ορατότητας και της ασφαλούς κυκλοφορίας των διερχόμενων οχημάτων
4. Η αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων με σεβασμό στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον και πάντως η μη υποβάθμισή της.
5. Η διασφάλιση της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης αιτημάτων παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου ή άδειας χρήσης του, υπό συγκεκριμένους όρους.
6. H αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Κομοτηνής.
7. Η αναγκαιότητα να δοθεί ένα στίγμα αισθητικής και πολιτισμού, τονώνοντας παράλληλα την επιχειρηματικότητα και την τοπική οικονομία.
 
Περαιτέρω το καθοριζόμενο πλαίσιο γενικών κανόνων αποβλέπει στην αξιοποίηση της θετικής συμβολής που μπορεί να έχει η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη ζωντάνια, ασφάλεια και ελκυστικότητα των κοινόχρηστων χώρων της πόλης, εφόσον όμως παράλληλα διασφαλίζονται ο βασικός προορισμός των κοινόχρηστων χώρων και η ανεμπόδιστη χρήση τους από όλους τους πολίτες, όπως επίσης η προστασία των δομικών στοιχείων, της φύτευσης και του εξοπλισμού των κοινόχρηστων χώρων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.