Δημος Κομοτηνης: Μηδενικη η ανταποκριση των επαγγελματιων για την Χριστουγεννιατικη αγορα στο παρκο της Αγιας Παρασκευης

Δεν κατατέθηκε ούτε μία αίτηση συμμετοχής• Plan B μελετά η διοίκηση του Δήμου

Μηδενική ήταν η ανταπόκριση των επαγγελματιών της Ροδόπης στην πρόσκληση του Δήμου Κομοτηνής για τη λειτουργία της χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την δεύτερη απόπειρα του Δήμου, που φέτος φρόντισε να τρέξει τις σχετικές διαδικασίες εγκαίρως, διαθέτοντας ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου 4 θέσεις σε οικίσκους και άλλες 6 θέσεις εκτός αυτών,  ώστε να στηθούν στο πάρκο για το διάστημα 18 Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 6 Ιανουαρίου του 2022, με μίσθωμα 100 και 50 ευρώ αντιστοίχως.

Η περίοδος κατάθεσης των αιτήσεων από επαγγελματίες της περιοχής έληξε στις 29 Νοεμβρίου, με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» να γνωστοποιεί πως δεν κατατέθηκε ούτε μία προσφορά συμμετοχής.

«Για μια ακόμα φορά δυστυχώς δεν είχαμε καμία ανταπόκριση» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά για να επισημάνει τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα το μίσθωμα ώστε να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες «να συμπληρώσουν και αυτό το κομμάτι που κατά την δική μας άποψη θα έπρεπε να υπάρχει στο πάρκο ώστε να δημιουργήσει και να ενισχύσει την αίσθηση της Χριστουγεννιάτικης αγοράς, υποβοηθούμενης από τις εκδηλώσεις οι οποίες έχουν προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθούν στον χώρο».

«Είναι λυπηρό να μην θέλει κάποιος επαγγελματίας να βοηθήσει όλη αυτήν την προσπάθεια» τόνισε ο ίδιος, γνωστοποιώντας πως αναζητούνται εναλλακτικές ως προς την διάθεση των οικίσκων και των λοιπών θέσεων, ενδεχομένως σε συλλόγους ώστε η ιδέα της αγοράς να λειτουργήσει.

Από βδομάδα η φωταγώγηση των δέντρων σε οικισμούς

Αναφερόμενος στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου ο κ. Γκαράνης δήλωσε αισιόδοξος για την επιτυχή υλοποίησή τους, εν μέσω κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και από τους πολίτες, για να γνωστοποιήσει επίσης πως εντός της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η «παράδοση» της φωταγώγησης των Χριστουγεννιάτικων δέντρων και στους οικισμούς του Δήμου, αρχής γενομένης από την Αίγειρο, και ακολούθως το Νέο Σιδηροχώρι και το Θρυλόριο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.