Δημος Κομοτηνης: Εβδομαδα κατα της σχολικης βιας, του σχολικου εκφοβισμου και του κυβερνoεκφοβισμου

Δράσεις ευαισθητοποίησης σε Δημοτική Βιβλιοθήκη και σχολεία 6 με 10 Μαρτίου

Το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής, η Κοιν.Σ.Επ «Θράκης Κίνητρο» και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεών της με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει», σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος Β. Ελλάδας και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης, θα υλοποιήσουν, με αφορμή την 6η Μαρτίου – Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, βιωματικά εργαστήρια, δημιουργικές δραστηριότητες και διαδραστικές δράσεις. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν  από τη Δευτέρα 6 μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου, με στόχο την πρόληψη, την ευαισθητοποίηση και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, του εκφοβισμού και του κυβερνοεκφοβισμού (cyberbullying).

Παράλληλα, μέσα από αυτές τις δράσεις σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε τις δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας και να προβάλλουμε αξίες όπως ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση και η αποδοχή.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας

Δευτέρα 6 Μαρτίου Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

9:00-12:30: Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνή θα γίνει προβολή video σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό και την εμπειρία κάποιων παιδιών που τον βίωσαν, αλλά και βιωματικά εργαστήρια, δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια, όπως το «ταλαιπωρημένο χαρτί» και η «σκούπα» σε μαθητές της Β΄ και Δ’ τάξης του 4ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, 

18:00-19:30: Στη Δημοτική βιβλιοθήκη Κομοτηνής θα γίνουν βιωματικά εργαστήρια, παιχνίδια και δημιουργικές  δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών. 

Για δηλώσεις συμμετοχής στα απογευματινά εργαστήρια μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

τηλ. επικοινωνίας: 25310 22589 mail: vivkomο[email protected]

Τρίτη 7 Μαρτίου

10:00-13:15: Στο 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια, με μαθητές της Α’ Λυκείου, αξιοποιώντας  το παιχνίδι ρόλων, πάνω στην παραλλαγή  του παιχνιδιού «Παλέρμο».

Τετάρτη 8 Μαρτίου  

11:00- 12:30: Στο 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής, ενημερωτική δράση με τίτλο «Ασφαλές διαδίκτυο και cyberbullying» από στέλεχος της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδας.

12:45-14:10: Βιωματικά εργαστήρια σε μαθητές της Α’ Λυκείου, αξιοποιώντας  το παιχνίδι ρόλων και την παραλλαγή  παιχνιδιού «Παλέρμο».

Πέμπτη 9 Μαρτίου

9:30-13:30:  Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής θα υλοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια και δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια ρόλων πάνω σε διάφορα σενάρια, με μαθητές της Γ’ γυμνασίου του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής.

Παρασκευή 10 Μαρτίου

10:00-13:25: Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια, παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες σε μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης.

Τα βιωματικά εργαστήρια και οι δημιουργικές δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν από τους ασκούμενους φοιτητές της Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ στο exagono, σε συνεργασία με τους εθελοντές της εθελοντικής ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικών θεμάτων του exagono. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.