Δημοκριτειο: «Δινει εξετασεις» τον Ιουνιο για νεο κτιριακο συγκροτημα στην Κομοτηνη

Προορίζεται για τα τμήματα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών που στεγάζονται στην παλιά Νομική και σε προκάτ, με στόχο το «όλα σε ένα»

«Πράσινο φως» για να ξεκινήσει την υλοποίηση ενός μεγαλόπνοου σχεδίου, το οποίο υπόσχεται να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα αρκετών τμημάτων του Δημοκριτείου στην Κομοτηνή, να αναβαθμίσει τις συνθήκες λειτουργίας τους, να μειώσει τα κόστη και να βελτιώσει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους φοιτητές, φιλοδοξεί να αποσπάσει η διοίκηση του Ιδρύματος της Θράκης στο κρίσιμο ραντεβού, που επίκειται να έχει με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
 
Ο σχεδιασμός του Πανεπιστημίου προβλέπει την ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος στην Πανεπιστημιούπολη και συγκεκριμένα πλησίον των προκάτ του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, στην έκταση που βρίσκεται ανάμεσα στις φοιτητικές εστίες και στο κτίριο της νέας Νομικής Σχολής. Το συγκρότημα αυτό προορίζεται για τη μετεγκατάσταση και συστέγαση των τμημάτων που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις της Παλιάς Νομικής, στο κέντρο της Κομοτηνής, και του τμήματος της Ελληνικής Φιλολογίας. 

Στα 35 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της ανέγερσης του νέου κτιριακού συγκροτήματος

Ήδη, κατά τον Πρύτανη του Δημοκριτείου, κ. Αθανάσιο Καραμπίνη, υπάρχει η σχετική μελετητική ωριμότητα εκ μέρους του Πανεπιστημίου και απομένει η έγκριση της χορήγησης δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη της ανέγερσης του κτιριακού συγκροτήματος αγγίζει τα 35 εκατ. ευρώ. 

Στο Δημοκρίτειο τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου οι αξιολογητές της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων


Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει συμφωνήσει κεντρικά με το Υπουργείο Παιδείας για την υποστήριξη προγραμμάτων κτιριακής αναβάθμισης των ελληνικών πανεπιστημίων και στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας προτάθηκε από την ελληνική πλευρά η χρηματοδότηση της ανέγερσης νέου κτιριακού συγκροτήματος στην Κομοτηνή. Κατά την εδώ παρουσία της, στη διάρκεια του περασμένου σαββατοκύριακου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, κ. Σία Αναγνωστοπούλου, ενημέρωσε τις πρυτανικές αρχές για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης, που είχε με εκπροσώπους της Τράπεζας στην Αθήνα. «Πάει πάρα πολύ καλά αυτή η πρόταση», σημείωσε στις δηλώσεις της, αναφερόμενη στην επίμαχη συνάντηση, ενώ γνωστοποίησε ταυτόχρονα ότι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων θα επισκεφτούν τη χώρα μας στις 6 του επόμενου μήνα, για να πραγματοποιήσουν διαδοχικές επαφές με τις διοικήσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και να αξιολογήσουν τις προτάσεις χρηματοδότησης των κτιριακών τους υποδομών. Στο Δημοκρίτειο αναμένεται να μεταβούν τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου. 

Αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της αξιολόγησης από τον πρύτανη του Δ.Π.Θ.

Από την πλευρά του ο κ. Καραμπίνης χαιρέτησε την αναγγελθείσα άφιξη των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της αξιολόγησης των μελετών που έχει εκπονήσει το Πανεπιστήμιο αναφορικά με την ανέγερση του κτιριακού συγκροτήματος στην Πανεπιστημιούπολη. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.