Δημοκρατικη Πανεπιστημονικη Κινηση Γιατρων Ν. Ροδοπης

Με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών Νομού Ροδόπης ζητά πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό και να πληρωθούν τώρα οι εφημερίες. Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Η ΔΗΠΑΚ γιατρών Ν. Ροδόπης εκφράζει τη συμπαράστασή της στην αγωνιστική προσπάθεια των γιατρών να πληρωθούν τις εφημερίες και να μην περικοπεί δε το πρόγραμμα των εφημεριών.
Σημειώνουμε ότι οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα για τη θύελλα που πλησίαζε. Η κυβερνήσεις του μαύρου μετώπου, (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ , ΛΑΟΣ) αλλά και οι προηγούμενες βλέπουν την υγειονομική περίθαλψη σαν κόστος που πρέπει να μειωθεί. Εμείς τη βλέπομε σαν κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους χωρίς διακρίσεις.
Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι η τακτική των υποχωρήσεων οδηγεί στην πλήρη κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στην εξαθλίωσή τους
Καλούμε το λαό του νομού, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, στο χώρο της υγείας, να αγωνιστούν για:
• Να καταβληθούν όλα τα οφείλομε από εφημερίες, υπηρεσίες κτλ
• Να μην καταργηθεί ή συγχωνευθεί καμία δημόσια μονάδα υγείας, κανένα νοσηλευτικό κρεβάτι, να μη κοπεί καμιά εφημερία.
• Μαζικές προσλήψεις για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες, με σχέση εργασίας μόνιμης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να ενταχθούν άμεσα στο δημόσιο σύστημα υγείας (δημόσια νοσοκομεία, ΚΥ, υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ), όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί με μόνιμη πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
• Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί γιατροί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Το κράτος να χρηματοδοτήσει πλήρως και με επάρκεια όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας ώστε να παρέχουν πλήρεις και δωρεάν υπηρεσίες. Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, των εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών.
Αντιπαλεύουμε την άσκηση ιδιωτικού έργου στις δημόσιες μονάδες υγείας με οποιαδήποτε μορφή.
• Να αναπτυχθούν πανελλαδικά Δημόσια Κέντρα Υγείας, που θα λειτουργούν όλο το 24ωρο. Θα παρέχουν δωρεάν Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σε όλο το λαό με προσανατολισμό την πρόληψη.
• Να χορηγείται βιβλιάριο ασθενείας χωρίς καμία προϋπόθεση σε όλους τους άνεργους και ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους. Δωρεάν εμβόλια για όλα τα παιδιά, ιδιαίτερα των ανέργων και των ανασφάλιστων
Αντιπαλεύουμε όλα τα κυβερνητικά μέτρα που μειώνουν παροχές η θεσπίζουν συμμετοχή των ασφαλισμένων.(εισιτήρια σε νοσοκομεία και Κ. Υ , απογευματινά ιατρεία, συμμετοχή σε διαγνωστικές εξετάσεις, νοσήλια, φάρμακα κτλ)
• Κρατικός φορέας έρευνας, παραγωγής φαρμάκων και πάσης φύσεως τεχνικών βοηθημάτων, τεχνητών μελών, υγειονομικού υλικού και δωρεάν διάθεσή τους σύμφωνα με τις ανάγκες των ασθενών και της κάθε ξεχωριστής αναπηρίας.
• Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες!

Να κοινωνικοποιηθούν και να γίνουν λαϊκή περιουσία όσες ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας πληρούν τις προϋποθέσεις Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία και την Πρόνοια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.