Δημητρα Τσιμπιριδου και Ελενη Χατζη συμμετειχαν στην εκδηλωση της Γραμματειας Ισοτητας των Φυλων της ΝΔ για την Ημερα της Γυναικας

«Αξιοπρέπεια, Σεβασμός, Καταξίωση, Ίσα δικαιώματα-ίσες ευκαιρίες» το μήνυμα της εκδήλωσης

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας πραγματοποιήθηκε από τη Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας και την υπεύθυνη κ. Βικεντία Συροπούλου Μπασιάκου, την Κυριακή 7 Μαρτίου, με ομιλήτριες: την κ. Άννα Καραμανλή, βουλευτή ΝΔ, Πρόεδρο Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Βουλής, την κα Φωτεινή Βρύνα, Επικεφαλής Γραφείου Ισότητας Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την κα Μαίη Ζαννή, Πρόεδρο και Συνιδρύτρια WomenAct.Την εκδήλωση χαιρέτησε η κ. Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική και Οικογενειακή Πολιτική και Ισότητα των Φύλων και ο κ. Στέλιος Κονταδάκης, Γραμματέας Οργανωτικού, Διευθυντής Γραφείου Προέδρου ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τονίστηκε πως ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών  ενισχύεται και ενδυναμώνεται με νέες πρωτοβουλίες και δράσεις σε πολλούς τομείς, όπως η εργασία, η υγεία, η κοινωνία, η οικογένεια. Παράλληλα αναγνωρίστηκε πως δυστυχώς η πανδημία επηρέασε αρνητικά και επιβάρυνε τη θέση των γυναικών στον εργασιακό τομέα, αλλά και στον οικογενειακό καθώς αυξήθηκαν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης. Ακόμη, έγινε αναφορά σε σημαντικές καινοτομίες της κυβέρνησης για την προάσπιση της ισότητας των φύλων επί της ουσίας και με ψήφιση νόμων, όπως η χορήγηση αδειών πατρότητας, εξισούμενη με αυτήν της μητρότητας, ώστε να μην αποτελεί τροχοπέδη η μητρότητα στην πρόσληψη των γυναικών, όπως επίσης  και η κύρωση της σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας. Οι ομιλήτριες τόνισαν ότι πρέπει να μαθαίνουμε από την οικογένεια και το σχολείο ότι όλοι οι άνθρωποι γεννήθηκαν ίσοι και πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ανατροφή των παιδιών.

Να σημειωθεί ότι από τη ΔΕΕΠ Ροδόπης συμμετείχαν στην εκδήλωση η κ. Δήμητρα Τσιμπιρίδου, Αντιπρόεδρος και η κ. Ελένη Χατζή, Υπεύθυνη Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.