Δημιουργια Κεντρου Στηριξης Παιδιου και Οικογενειας στις Σαπες

Με την υποστήριξη των Παιδικών Χωριών SOS και την ευγενική χορηγία της Pharmaten

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνάντηση εργασίας του Δήμαρχου Μαρωνείας Σαπών κου Σταυρίδη με τους εκπροσώπους των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.
 
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η έναρξη των διαδικασιών για τη δημιουργία του 12ου Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Ελλάδα. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος κ. Φ. Καζάκου, η Αντιπρόεδρος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Κομοτηνής και κα Μ. Νικητοπούλου και η Επιστημονική Υπεύθυνη και Παιδαγωγική Σύμβουλος των προγραμμάτων Θράκης κα Κ. Μαδεμλή.
 
Μετά από πρόταση της Τοπικής Διοικούσας Κομοτηνής και την ανεύρεση χορηγού προχωράνε οι διαδικασίες δημιουργίας της δομής.
 
Ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών προτίθεται να παραχωρήσει τον χώρο που θα φιλοξενηθεί η δομή στο κέντρο της πόλης των Σαπών ενώ οι  δράσεις της δομής θα εκτείνονται σε ολόκληρο το Δήμο και στις δύο Δημοτικές του Ενότητες, Σαπών και Μαρώνειας.

Την υποστήριξη και λειτουργία του κέντρου θα αναλάβουν τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και χορηγός της λειτουργίας του κέντρου θα είναι η Φαρμακοβιομηχανία Pharmaten.
 
Σκοπός του έργου που παρέχει το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας είναι η υποστήριξη των οικογενειών σε κρίση εφαρμόζοντας μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόληψης που περιλαμβάνει την πρώιμη ανίχνευση των καταστάσεων στις οποίες τα παιδιά λειτουργούν υπό δυσμενείς συνθήκες ανάπτυξης , την πλαισίωση της οικογένειας με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση, με τις δικές της δυνάμεις, των δυσκολιών που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα της και την λειτουργία εργαστηρίων με στόχο την ανάπτυξη της επικοινωνίας και της συναισθηματικής έκφρασης των παιδιών.
 
Οι υπηρεσίες θα παρέχονται δωρεάν και θα συμπεριλαμβάνουν την εκτίμηση – διάγνωση παιδιών και γονέων, τη συστηματική συμβουλευτική και υποστήριξη προς τους γονείς για την κατάλληλη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στην οικογένεια, τη ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και γονέων, τη ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, την εκπαιδευτική βοήθεια στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, την υλική βοήθεια σε είδη διατροφής, ένδυσης, υπόδησης κ.α. , την μαθησιακή στήριξη των παιδιών από εθελοντές και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών.
 
Αναμένεται η συνάντηση του Γενικού Διευθυντή των SOS Ελλάδος κου Πρωτόπαπα με το Δήμαρχο και με το χορηγό και εκπρόσωπο της Pharmaten σε λίγες μέρες για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας και έναρξης των εργασιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.